← Back← Zurück← Zpět

Dny slovenské kuchyně v Masných krámech opět s cimbálovkou

17.2.2017
Masné krámy

Od pondělí 20. února začnou v restauraci Masné krámy „Dny slovenské kuchyně“. Autentickou atmosféru pomůže vytvořit cimbálová kapela - Ľudová muzika bratrov Wimmerovcov - ve čtvrtek 23. 2. (od 11:00 do 14:00 a od 19:00 do 22:00), v pátek 24. 2. (od 19:00 do 23:00) a v sobotu 25. 2. (od 11:00 do14:00).

Již desátý ročník oblíbené přehlídky slovenských specialit patří mezi neodmyslitelné součásti „Dnů slovenské kultury v Českých Budějovicích“. Slovenské pokrmy servírované v Masných krámech mívají tradičně velký úspěch. Nejoblíbenější zůstávají klasické bryndzové halušky.

„Halušky budeme připravovat v kuchyni naší pivnice Budvar z poctivých přírodních surovin,“ říká Luděk Hauser, šéfkuchař Masných krámů. V menu se samozřejmě objeví i další slovenská jídla, například kapustnica, nebo jehněčí a skopové maso.

Masné krámy letos nabídnou i další gastronomické akce:

Kachní speciality (16. 3. – 19. 3.)
Zahájení pstruhové sezony + Medvědí česnek (20. 4. – 23. 4.)
Fest Masné Krámy (15. 9. – 17. 9.)
Zvěřinové hody (16. 10. – 22. 10.)
Svatomartinské posvícení (9. 11. – 12. 11.)
Burgry a steaky (23. 11. – 26. 11.)

Restaurace Masné krámy nabízí hostům nejen dobrou kuchyni, ale především dokonale ošetřené čepované pivo. Lidé si mohou pochutnat zejména na kroužkovaném ležáku Budweiser Budvar B:SPECIAL. Masné krámy jsou jedinou restaurací na světě, ve které se kroužkovaný ležák čepuje z pivních tanků. Restaurace je otevřena denně, v pondělí až čtvrtek od 10:30 do 23:00 hodin, v pátek a sobotu od 10:30 do 24:00 hodin a v neděli od 10:30 do 21:00 hodin. Kapacita restaurace je 200 míst. Rezervace jsou možné na telefonu 387 201 301 nebo na e-mailu info=zavinac=masne-kramy.cz. Podrobné informace včetně menu a ceníku najdete na www.masne-kramy.cz


Dny slovenské kuchyně v Masných krámech
20. 2. 2017 – 25. 2. 2017


Aperitív
0,04 l    Spišská borovička                                    40,- Kč


Predjedlá
150 g    Ovčí údený syr zapečený na chlebe, 2 ks                            79,- Kč
100 g    „Šmirkas“ bryndzová nátierka, 2ks chleba                            59,- Kč


Polievky
0,22 l    Gazdovská kapustnica                                42,- Kč
0,22 l    Baraninový vývar so zeleninou a haluškami                            42,- Kč


Hlavné jedlá
400 g    Bryndzové halušky so slaninou                              89,- Kč
400 g    Kapustové strapačky s údeným                                         89,- Kč
400 g    Haluškový duet (½ bryndzové, ½ strapačky)                          89,- Kč
150 g    Jahňacie fašírkové medailóny, zelené fazuľky, štuchané zemiaky            149,- Kč
150 g    Cesnakový jahňací rezeň v špenátovom cestíčku, bryndzové halušky s kyslou smotanou
169,- Kč

Šéfkuchár L. Hauser doporučuje
180 g    Baraní kotlíkový guláš, 2ks chleba                            149,- Kč
200 g    Bravčová kotleta „ohnivý dych“, gazdovské zemiaky s bryndzou            139,- Kč


Múčnik
110 g    Zemiakové lokše s makovou a  orechovou posýpkou                  69,- Kč


Doporučujeme ochutnať
1,5 l    Budweiser Budvar B:Cryo - láhev 1,5 l (před úpravou)                    290,- Kč
poskytuje po úpravě přibližně 6 sklenic 0,08 l nápoje o obsahu alkoholu 21% obj.


Pivo v restauraci Masné krámy


Kroužkovaný ležák Budweiser Budvar B:SPECIAL
Nejdůležitějším druhem piva v nabídce Masných krámů je kroužkovaný ležák Budweiser Budvar B:SPECIAL. Kroužkovaný ležák je k dostání jen ve vybraných českých restauracích. Kvůli obsahu živých kvasinek je kroužkovaný ležák totiž velmi citlivý na podmínky skladování (při 6° - 8° C) a ošetřování, které splňují jen některé restaurace. V Masných krámech se kroužkovaný ležák čepuje přímo z tanků. Počáteční postup výroby kroužkovaného ležáku je stejný jako u vaření ležáku Budweiser Budvar B:ORIGINAL. Rozdíl spočívá v tom, že do hotového piva v konzumní jakosti se před stáčením přidá určité množství „kroužků“ – neboli nové kultury pivovarských kvasinek v nejlepší kondici a nový podíl extraktu. Kvasinky pak pokračují ve své práci a dostávají se živé přímo k zákazníkovi. Díky nim má kroužkovaný ležák B:SPECIAL poněkud jiné senzorické vlastnosti, než klasický ležák Budweiser Budvar B:ORIGINAL (vyšší plnost, vyšší říz, pevnější pěna aj.).

Weitere Informationen und Fragen

Markéta Ježková

PR manager

Further information and questions

Markéta Ježková

PR manager

Další informace
a dotazy

Markéta Ježková

PR manažer

Nachrichten entfernen

Ich möchte Pressemitteilungen per e-mail erhalten.

Informationenzum Datenschutz hier

Vielen Dank für Ihr Interesse. Wir haben Sie in die Liste der Befragten aufgenommen.
Oops! Something went wrong while submitting the form.

News subscription

I want to receive press releases by email.

Information about personal data protection here

Thank you for your interest. We have included you in the list of respondents.
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Odebírání zpráv

Chci dostávat tiskové zprávy emailem.

Informace o ochraně osobních údajů zde

Děkujeme za váš zájem. Zařadili jsme vás na seznam respondentů.
Oops! Something went wrong while submitting the form.