BackZurückZpět

Dánská značka cideru Somersby spustila webové stránky v češtině

5.2.2014
Somersby
Carlsberg

V roce 2012 se pivovar Budějovický Budvar stal výhradním dovozcem jablečného cideru Somersby Apple Cider pro Českou republiku. Somersby je prémiovou značkou dánského koncernu Carlsberg Breweries. Zájem českých zákazníků v loňském roce potvrdil vysoký obchodní potenciál tohoto alkoholického nápoje.

„Cider představuje zajímavou alternativu ke sladovým alkoholickým nápojům, míchaným pivním nápojům i vínu. Zákazníci přijali značku Somersby velmi dobře - loni jsme výrazně zvýšili objem prodeje v obou distribučních kanálech – ON TRADE i OFF TRADE,“ říká Ing. Josef Kroulík, manažer značky Somersby z Budějovického Budvaru. K navýšení prodeje přispělo rozšíření sortimentu o nový Somersby Pear Cider s hruškovou příchutí a také nárůst počtu prodejních míst. Cider Somersby se loni prodával v lahvích a plechovkách o objemu 0,33 litru.

„Značka Somersby chce být součástí světa svých konzumentů, a proto je on-line komunikace nezbytnou součástí marketingového mixu značky. Nedávno jsme začali na globálním facebookovém profilu komunikovat v češtině a nyní spouštíme i lokální český web,“ vysvětluje Josef Kroulík. Přípravě webu předcházela důkladná analýza on-line komunikace značky Somersby na jejím domácím dánském trhu i v dalších zemích. Český web www.somersbycider.cz má imageový charakter. Obsahuje mimo jiné krátký popis historie a vzniku cideru, informace o všech chuťových variantách Somersby dostupných na českém trhu a především aplikaci Kam na Somersby. Aktuálně tak je možné najít na mapě více než 1000 nejzajímavějších klubů, barů, restaurací a obchodů, které nabízejí Somersby. Odkazy na profily Somersby v sítích Facebook facebook.com/Somersbya YouTube www.youtube.com/user/SomersbyCiders jsou nezbytným doplňkem webových stránek.

Český web Somersby je postaven na technologii, která sama rozpozná, z jakého zařízení uživatel na stránky přistupuje. Na základě toho upraví zobrazení stránek pro příslušné zařízení pro snazší ovládání. Web pracuje s nejmodernějšími technologiemi HTML 5 (včetně videa), CSS 3, paralaxní scrolling pomocí JavaScriptu atd. a pro zobrazení animací nevyužívá žádné prvky technologie Flash.

Obecné informace o cideru
Kvalitní cider se vyrábí ze speciálních odrůd jablek. Obvykle se míchá z několika jablečných odrůd, aby byl dosažen vhodný poměr sladkosti, hořkosti a kyselosti výchozího moštu. Vylisovaný jablečný mošt kvasí v nerezových tancích s řízenou teplotou kvašení, která zajistí zachování aromatických látek v nápoji. Poté se stáčí do lahví, v nichž může ještě probíhat dokvašování, takže cider zůstává jemně perlivý. V důsledku probíhajícího kvašení se na dně lahví může vytvářet zákal, který však není na závadu. Podle objemu alkoholu se cidery dělí na sladké (do 3%), polosuché (3 - 5%) a suché (nad 5%).

Kvašený jablečný nápoj znali už v antice, řecky se nazýval „sikera“, latinsky „sicera“ a hebrejsky „šekar“. První středověké zprávy o výrobě cideru v Evropě pocházejí z doby Karla Velikého. První vědecký spis o výrobě cideru De vino et pomaceo vytvořil osobní lékař Karla IX. v roce 1588. Cider je dnes velice populární v západní Evropě. V anglicky mluvících zemích se nazývá „cider“, ve Francii „cidre“, ve Španělsku a Portugalsku „sidra“. V roce 2010 se v Evropě vypilo asi 15 milionů hektolitrů cideru. Jeho spotřeba od roku 2000 neustále roste – prodej se zvyšoval v průměru o 3% ročně a tento trend bude podle průzkumů trhu pokračovat i v příštích letech. V České republice je to nápoj zatím téměř neznámý.

Nachrichten entfernen

Ich möchte Pressemitteilungen per e-mail erhalten.

Informationenzum Datenschutz hier

Danke für dein Interesse. Wir haben Sie zur Abonnentenliste hinzugefügt.
Oops! Something went wrong while submitting the form.

News subscription

I want to receive press releases by email.

Information about personal data protection here

Thank you for your interest. We have added you to the list of subscribers.
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Odebírání zpráv

Chci dostávat tiskové zprávy emailem.

Informace o ochraně osobních údajů zde

Děkujeme za váš zájem. Zařadili jsme vás na seznam odběratelů.
Oops! Something went wrong while submitting the form.