Budweiser Budvar získal tři medaile v Bruselu

Budweiser Budvar
Pardál
Ocenění

Piva značky Budweiser Budvar přivážejí z Bruselu tři významná ocenění za kvalitu v celosvětové soutěži Monde Selection. Světlý a tmavý ležák Budweiser Budvar získaly zlaté medaile, nealkoholické pivo Budweiser Budvar pak bylo oceněno medailí stříbrnou.

„Získání medailí na této soutěži je dobrou zprávou pro nás a především pro naše zákazníky. Naše piva velmi dobře obstála v náročných testech kvality. Těší nás také to, že v Monde Selection získáváme ocenění opakovaně. Pro spotřebitele jsou získané medaile garancí toho, že naše pivo si vynikající kvalitu udržuje dlouhodobě,“ uvedl ředitel Budějovického Budvaru, Ing. Jiří Boček, který ocenění v Bruselu osobně převzal.

Velký význam má medaile zvláště pro nealkoholické pivo, které bylo do mezinárodní soutěže vysláno poprvé v historii. Důvodem přihlášení je zvýšený zájem o tento produkt nejen doma, ale i v zahraničí. Během posledních pěti let se prodej nealkoholického piva Budweiser Budvar zvýšil více než dvojnásobně. Zatímco loni se nealkoholické pivo vyváželo pouze do 3 zemí, letos směřovaly jeho dodávky již do 11 států, například do Austrálie, Španělska nebo Turecka. Stříbrná medaile pomůže tomuto nealkoholickému pivu v další expanzi, především v zahraničí.

Prémiový světlý ležák Budweiser Budvar obdržel od roku 1987 v Monde Selection již osm zlatých medailí a jednu stříbrnou. V soutěži se však daří i ostatním produktům Budějovického Budvaru. Tmavý ležák Budweiser Budvar se soutěže účastnil již po třetí a na kontě má celkem dvě zlaté a jednu stříbrnou medaili. Dvě zlaté a jednu stříbrnou medaili získal na Monde Selection také pivní speciál Bud Premier Select a jednu zlatou medaili obdržel světlý ležák značky Pardál Echt.

Soutěž Monde Selection patří mezi nejprestižnější a největší mezinárodní soutěže a letos proběhl již její 50. ročník. Do jubilejního hodnocení kvality bylo přihlášeno 2837 produktů ze 77 států všech kontinentů. V kategorii piva bylo hodnoceno celkem 263 vzorků z 97 pivovarů v 59 zemích.

Soutěž organizuje Belgický International Institute for Quality Selections (www.monde-selection.com/en/). Institut je nezávislou organizací a cílem jeho činnosti je objektivní a profesionální posuzování kvality výrobků. Udělené medaile slouží spotřebitelům jako garance celkové kvality produktů. U piva se hodnocení skládá z odborného posouzení senzorických vlastností (hodnoceno bylo 20 organoleptických parametrů), laboratorních rozborů, mikrobiologických testů a také kvality obalů. Hodnoceno bylo dvacet takzvaných organoleptických parametrů. Degustace piva prováděla komise složená z nejlepších belgických odborníků - expertů z pivovarnického průmyslu, vysokoškolských profesorů a profesionálních degustátorů. Řada členů komise pracuje v belgickém Institut Meurice (www.heldb.be/he/meurice), který je světově uznávanou odbornou organizací v oboru pivovarnictví a kvasné technologie.