← Back← Zurück← Zpět

Budějovický Budvar získal dvě medaile v soutěži „Zlatá pivní pečeť“

20.2.2018
Budweiser Budvar
Pardál
Ocenění

V sobotu 17. února byly v Českých Budějovicích vyhlášeny výsledky 28. ročníku degustační soutěže „Zlatá pivní pečeť 2018“. Soutěž patří podle počtu vzorků mezi největší na světě. Odborné poroty hodnotily 1007 vzorků piva ze 222 pivovarů z 18 zemí.

V letošním ročníku získala bronzové medaile dvě piva vařená v pivovaru Budějovický Budvar: tmavý ležák „Budweiser Budvar B:DARK“ a míchaný nápoj z piva „PardálOVO bezové“. „Z medailí máme velkou radost, neboť konkurence byla obrovská. Úroveň pivních soutěží je dnes velmi vysoká a prakticky všechny vzorky mají výbornou kvalitu. Náš tmavý ležák navíc letos obhájil bronz získaný v loňském ročníku této soutěže,“ říká Petr Samec, tiskový mluvčí Budějovického Budvaru.

Tmavý ležák „Budweiser Budvar B:DARK“

Tmavý ležák „Budweiser Budvar B:DARK“ se vaří od roku 2004 ze čtyř druhů ječných sladů (českého, mnichovského, karamelového a praženého) a hlávkového žateckého chmele. V době uvedení na trh byl jedním z prvních, který tuzemským spotřebitelům přinesl sušší praženou chuť a vyšší hořkost v kategorii tmavých piv. Charakterizuje jej velmi tmavá barva, suchá, jemně hořká karamelová chuť bez dominance sladkosti a delikátní vůně po praženém sladu a kávě. Obsah alkoholu je 4,7% obj. Jeho chuť vyhovuje i ženám. Kromě České republiky se prodává i v dalších zemích, například v Německu, Rusku, Spojeném království nebo ve Finsku. „Budweiser Budvar B:DARK“ má na kontě řadu ocenění ze zahraničí, z nichž nejvýznamnější jsou bronzová medaile v soutěži „2015 U. S. Open Beer Championship“, dvě zlaté medaile v soutěži Monde Selection (roky 2010 a 2011) a především titul „World Best Lager“ udělený britským magazínem „Beers of the World“ v roce 2007. Tmavý ležák získal od roku 2006 také 12 medailí od českého Sdružení přátel piva a nyní obhájil i třetí místo z loňského ročníku soutěže Zlatá pivní pečeť.

Míchaný nápoj z piva „PardálOVO bezové“

„PardálOVO bezové“ bylo na trh uvedeno v roce 2013. Jeho vývoj započal již v září 2011. V říjnu 2012 se do ladění parametrů tohoto nápoje zapojilo nejprve 120 zástupců spotřebitelů – poprvé včetně žen – a v další fázi téměř 1000 jejich přátel a rodinných příslušníků. „PardálOVO bezové“ se vyrábí ze světlého ležáku Pardál Echt a kvalitního sirupu z květu černého bezu bez přidání umělých barviv a konzervantů. Vyváženě kombinuje chuť a osvěžující aroma bezového květu a přitom nepotlačuje výrazný pivní charakter a hořkost. Proto je příznivě přijímáno nejen muži, ale i ženami. Obsahuje 2% alkoholu a na trh se dodává v plechovkách o objemu 0,5 litru. „PardálOVO bezové“ dosud získalo zlatou medaili v soutěži „Pivo České republiky 2017“ a stříbro v soutěži „Pivo České republiky 2016“.

Weitere Informationen und Fragen

Markéta Ježková

PR manager

Further information and questions

Markéta Ježková

PR manager

Další informace
a dotazy

Markéta Ježková

PR manažer

Nachrichten entfernen

Ich möchte Pressemitteilungen per e-mail erhalten.

Informationenzum Datenschutz hier

Vielen Dank für Ihr Interesse. Wir haben Sie in die Liste der Befragten aufgenommen.
Oops! Something went wrong while submitting the form.

News subscription

I want to receive press releases by email.

Information about personal data protection here

Thank you for your interest. We have included you in the list of respondents.
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Odebírání zpráv

Chci dostávat tiskové zprávy emailem.

Informace o ochraně osobních údajů zde

Děkujeme za váš zájem. Zařadili jsme vás na seznam respondentů.
Oops! Something went wrong while submitting the form.