Budějovický Budvar zahájil export do Spojených Arabských Emirátů

29.7.2009
Budweiser Budvar
Aktuality

Včera opustila pivovar Budějovický Budvar historicky první dodávka piva do Spojených Arabských Emirátů. Celkem 105 hektolitrů světlého ležáku značky „Budějovický Budvar“ v lahvích o objemu 0,33 litru směřuje do Dubaje, který patří mezi nejdůležitější světová finanční a turistická centra.

„Trh Spojených Arabských Emirátů považujeme za velmi perspektivní. Existuje tam stabilní prostředí, které je relativně tolerantní ke konzumaci alkoholu a především dynamicky rostoucí skupina solventních zákazníků – tedy turistů. Jen v samotném Dubaji se má počet turistů během tří let zvýšit trojnásobně a podobně se zvýší i počet restaurací,“ říká Ing. Jiří Pokorný, exportní manažer Budějovického Budvaru pro Blízký Východ. Z těchto důvodů se bude Budvar prodávat především v luxusních restauracích 5* hotelů, například v „Le Méridien Dubai“ http://www.starwoodhotels.com/lemeridien nebo ve „The Westin Dubai Mina Seyahi Beach Resort & Marina“

Cena za láhev světlého ležáku o objemu 0,33 litru se bude pohybovat kolem 26-36 Dirhamů (AED), což je v přepočtu zhruba 150 – 180 Kč.