← Back← Zurück← Zpět

Budějovický Budvar uvedl na trh novinku - Pardál Echt v sudech

5.8.2009
Pardál
Novinky
Inovace

V těchto dnech se v českých restauracích začíná objevovat novinka z Budějovického Budvaru – čepovaná jedenáctka Pardál Echt. Po mnoha letech tak Budějovický Budvar opět nabízí čepované 11o pivo. Podle historických záznamů se „jedenáctka“ vařila v Budějovickém Budvaru naposledy v roce 1940.

„Tímto produktem po mnoha letech znovu vstupujeme do tržního segmentu čepovaných jedenáctek. Věříme, že navážeme na úspěšný prodej výčepního piva Pardál a plně využijeme i potenciál nové značky Pardál Echt, kterou jsme uvedli na trh letos v červnu. Na trhu čepovaných jedenáctek chceme získat významnou pozici,“ říká Ing. Alena Mazancová, brand manažerka značky Pardál z Budějovického Budvaru. Výčepní pivo Pardál se prodává od roku 2007. Jeho prodej byl zatím velmi úspěšný – v roce 2008 prodal Budějovický Budvar 193 000 hektolitrů tohoto piva, což je produkce středně velkého pivovaru. V červnu 2009 byl zahájen prodej jedenáctistupňového Pardála Echt v lahvích a prozatím se vyvíjí podle očekávání. „Celkový prodej Pardála Echt by v letošním roce měl dosáhnout 40 000 hektolitrů,“ dodává Mgr. David Kudláček, vedoucí regionálních prodejů z Budějovického Budvaru.

Vývoj piva Pardál Echt byl zahájen v létě roku 2008 analýzami trhu a marketingovou studií. Jedním z podnětů byl i zájem zákazníků o „silnějšího“ Pardála. Na podzim 2008 byly stanoveny základní parametry produktu. Loni v prosinci byly uvařeny první várky a realizovány interní testy nového piva. V lednu 2009 se do vývoje Pardála Echt zapojili sami spotřebitelé. Pivaři, kteří se podíleli již na vývoji výčepního piva Pardál, a jejich kamarádi, se zúčastnili dvou kol ochutnávek. Na základě jejich připomínek byla upravována chuť i další vlastnosti nového piva. Pardál Echt v lahvích se prodává od 1. června 2009.

Pivo Pardál Echt je vhodnou alternativou pro ty, kterým se výčepní pivo zdá slabé a ležák silný. Oblibu najde u konzumentů preferujících vyšší hořkost a plnost chuti. Nový jedenáctistupňový Pardál je vyroben z velmi kvalitních surovin, mezi které patří tři druhy sladu, chmel a voda z artéských studní. Jeho stupňovitost je 11,3°, obsah alkoholu 4,5 % obj., hořkost 30 MJH, barva 14-15 EBC a střední říz zaručují příjemnou pitelnost. Pardál Echt se do restaurací v celé republice bude dodávat v sudech KEG o objemu 50 litrů. Jeho cena by se podle typu restaurace měla pohybovat v rozmezí 18 – 23 Kč.

Weitere Informationen und Fragen

Markéta Ježková

PR manager

Further information and questions

Markéta Ježková

PR manager

Další informace
a dotazy

Markéta Ježková

PR manažer

Nachrichten entfernen

Ich möchte Pressemitteilungen per e-mail erhalten.

Informationenzum Datenschutz hier

Vielen Dank für Ihr Interesse. Wir haben Sie in die Liste der Befragten aufgenommen.
Oops! Something went wrong while submitting the form.

News subscription

I want to receive press releases by email.

Information about personal data protection here

Thank you for your interest. We have included you in the list of respondents.
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Odebírání zpráv

Chci dostávat tiskové zprávy emailem.

Informace o ochraně osobních údajů zde

Děkujeme za váš zájem. Zařadili jsme vás na seznam respondentů.
Oops! Something went wrong while submitting the form.