← Back← Zurück← Zpět

17.6.2014
Pardál
Novinky

V únoru 2013 uvedl Budějovický Budvar do provozu vlastní stáčírnu plechovek. Investice v hodnotě 110 mil. Kč a hodinovým výkonem 16 800 plechovek zásadním způsobem zvýšila rychlost reakcí pivovaru na požadavky trhu a umožnila uspokojit výrazný nárůst poptávky po pivu v plechu v posledních letech. V nejbližších dnech se ve vybraných obchodních řetězcích a v prodejnách nezávislého maloobchodu objeví světlý ležák Pardál Echt v plechovkách o objemu 0,5 litru.

„Pro letošní  období výletů a dovolených nasazujeme na český trh sezónní novinku, která zákazníky určitě zaujme. Chceme také naplno využít potenciál rostoucí poptávky v segmentu jedenáctistupňových ležáků,“ říká Ing. Martin Horejš, vedoucí oddělení tuzemských prodejů z Budějovického Budvar. Doporučená pultová cena novinky je 13,90 Kč.

Díky vlastní stáčírně plechovek začal pivovar v uplynulém roce stáčet do plechovek tři nové druhy piva: tmavý ležák Budweiser Budvar, výčepní pivo Pardál a míchaný nápoj z piva PardálOVO bezové. Linka umožňuje stáčení do plechovek o objemu 0,33 litru, 0,44 litru a 0,5 litru a navíc dokáže balit plechovky do mnoha praktických a uživatelsky komfortních skupinových balení ve fólii (pro 4, 6, 8 nebo 12 plechovek), nebo do balení s odnosnou páskou.

Budějovický Budvar loni zvýšil prodej piva v plechovkách meziročně téměř na dvojnásobek (o 94%) na celkových 144 218 hektolitrů. Z toho asi ¼ se prodala v České republice s meziročním nárůstem o 99%. Pro srovnání: v roce 2005 prodal Budějovický Budvar v plechovkách pouhých 9 000 hektolitrů piva. Velmi dynamický nárůst prodeje plechovek pokračuje i v letošním roce.

Weitere Informationen und Fragen

PR manager

Further information and questions

PR manager

a dotazy

PR manažer

Vielen Dank für Ihr Interesse. Wir haben Sie in die Liste der Befragten aufgenommen.

Thank you for your interest. We have included you in the list of respondents.

Děkujeme za váš zájem. Zařadili jsme vás na seznam respondentů.