← Back← Zurück← Zpět

2.7.2009
Pivovar
Inovace

Budějovický Budvar, n.p. v letošním roce nakoupí vratné obaly na pivo za více než 62 miliónů Kč. Jedná se o další investici, která má zajistit plynulé zásobování zákazníků v hlavní pivovarské sezóně. Hlavním důvodem nákupu je zvyšování poptávky po pivu z Budějovického Budvaru v posledních letech. Výroba pivovaru od roku 2006 vzrostla asi o 14 % a poptávka po lahvovém pivu se zvýšila o více než 20 %. Protože sudy i přepravky zůstávají v distribučním řetězci mimo pivovar 2-4 měsíce, hrozily v letních měsících problémy s vykrýváním objednávek kvůli nedostatku obalů.

„Obaly budeme potřebovat také v souvislosti s uvedením naší poslední novinky – jedenáctky Pardál Echt – na český trh. Pro nákup byla v době podepisování kontraktů také velmi vhodná doba, neboť ceny sudů i přepravek oproti loňsku výrazně poklesly,“ říká Pavel Pánek, vedoucí oddělení nákupu a logistiky z Budějovického Budvaru.

Budějovický Budvar nakoupí celkem 20 000 kusů sudů KEG a 230 000 plastových přepravek na půllitrové i třetinové láhve. Investice do obalů patří mezi nejdůležitější investice Budějovického Budvaru v letošním roce. Největší investicí bude plně automatizovaný sklad s kapacitou 2,4 milionu lahví, jehož cena bude 87 mil. Kč.

Celkové investice Budějovického Budvaru v roce 2009 překročí hodnotu 500 mil. Kč. Veškeré investice financuje pivovar již několik let výhradně z vlastních zdrojů bez nutnosti půjček nebo úvěrů.

Weitere Informationen und Fragen

PR manager

Further information and questions

PR manager

a dotazy

PR manažer

Vielen Dank für Ihr Interesse. Wir haben Sie in die Liste der Befragten aufgenommen.

Thank you for your interest. We have included you in the list of respondents.

Děkujeme za váš zájem. Zařadili jsme vás na seznam respondentů.