Kyselý Ale. Jsou to svrchně kvašená piva, kde se na výsledné chuti podepisují nejenom kvasinky, ale i mléčné bakterie, nebo i jiné mikroorganismy. Nejznámější jsou styly Berliner Weise, nebo Gose. Dají se mezi ně počítat i belgická piva stylu Lambic, nebo piva stylu Saison. Existují i jiné vzácnější prehistorické styly, nebo moderní, nově vytvořené.
Říká vám něco pojem IBU? Čím je ovlivněna hořkost piva a jak hořké pivo si oblíbili Češi? Vše se dozvíte v článku.
Víte, jak správně načepovat pivo, aby bylo co nejlahodnější? Navíc poradíme, jak nalít do sklenice pivo z lahve a plechovky. Přejeme dobrou chuť!
Vaření piva není žádná legrace, ale pořádná dřina. Vyznáte se v základních i dalších pojmech, které doprovázejí celý proces výroby tohoto zlatého moku?