Žatecký Poloraný Červeňák je nosným programem našich pěstitelů chmele. Osvědčená, světoznámá a ceněná odrůda. Proslavila se v českých ležácích pro svou jemnou hořkost, bylinou vůni a vysokou pitelnost piv, ve kterých byla použita. V Budvaru je používána v lisované, nijak neupravované formě na všechna piva, kromě piv Redix (chmel Polaris) a Budvar 33 (chmel Agnus).
Říká vám něco pojem IBU? Čím je ovlivněna hořkost piva a jak hořké pivo si oblíbili Češi? Vše se dozvíte v článku.
Víte, jak správně načepovat pivo, aby bylo co nejlahodnější? Navíc poradíme, jak nalít do sklenice pivo z lahve a plechovky. Přejeme dobrou chuť!
Vaření piva není žádná legrace, ale pořádná dřina. Vyznáte se v základních i dalších pojmech, které doprovázejí celý proces výroby tohoto zlatého moku?