PardálOVOPardálOVO

PardálOVO

Míchaný nápoj z piva

LIMITKA
NOVINKA
NEFILTROVÁNO

PardálOVO

Míchaný nápoj z piva

1,7

% obj.

1,7

% VOL.

obsah alkoholu
alcohol content
Alkoholgehalt

8,7

%

EPM

Extract of original wort (EPM)

This unit indicates the amount of dissolved sugars in the wort, i.e. in the beer production phase before fermentation. In the past it was stated in degrees (°),but the levels are currently indicated in percent (%). So with 116 g of sugar that dissolved in 1 kg of wort we brewed a beer with 11.6 %.

EPM

EPM – Exktrat původní mladiny

Jednotka uvádí množství rozpuštěných cukrů v mladině, tedy ve fázi výroby piva před procesem kvašení. Dříve se uváděla ve stupních (°), ale v současné době se stupňovitost uvádí v procentech (%), tzn. že v případě 116 g cukru, které se rozpustily v 1 kg mladiny, jsme uvařili pivo o stupňovitosti 11,6 %.

EPM

EPM – Extrat aus ursprünglicher Bierwürze

Die Einheit nennt die Menge aufgelösten Zuckers in derBierwürze, also in der Phase der Bierproduktion vor dem Gärungsprozess. Früherwurde sie in Grad (°) angegeben, aber heute wird der Grad in Prozent (%) angeführt, d. h. im Fall von 116 g Zucker, die in 1 kg Bierwürze aufgelöstwurden, wird ein Bier mit einem Grad von 11,6 % gebraut.

10

IBU

bitterness

The International Bitterness Units (IBUs) are bitterness units defined by the American Society of Brewing Chemists

The unit is defined as a chemical unit, not a sensoric one. This means that beers with more milligram of iso-alfa-acids per one litre of beer may subjectively taste as less bitter than beers with less IBUs. But there is more things such as the malt composition that affect the taste of beer. The technical limit of IBU is 100.

hořkost

IBU – International Bitterness Units je mezinárodní jednotka hořkosti

Jednotka není měřena senzoricky, ale je udávána analyticky  v miligramech na litr standardních iso-alfahořkých kyselin. Tudíž je možné, že i piva s nižším IBU mohou být subjektivně vnímána jako piva hořčí a obráceně. Vnímání hořkosti piva totiž ovliňují i další složky jako složení sladu apod. I přes to je to jednotka, která o hořkosti piva lecos napoví.

Bitterkeit

IBU – International Bitterness Units ist die Einheit für Bitterkeit, die von der amerikanischen Vereinigung der Brauereichemiker festgelegt wurde.

Die Einheit wird chemisch angegeben, nicht sensorisch. Es ist nämlich möglich, dass Bier mit einem höheren Anteil von Milligramm-Einheiten an Iso-Alpha-bitteren Säuren auf einen Liter Bier können subjektiv als weniger bittere Biere wahrgenommen werden als Biere mit niedrigerem IBU. Den Geschmack des Biers beeinflussen weitere Komponenten wie die Zusammensetzung des Malzes u.dgl. Das technische Limit der Einheit IBU beträgt 100.

8

EBC

barva piva

EBC – zkratka pro Eurpean Brewery Convention

Jedná se o skupinu pivovarských odborníků, kteří se dohodli na společné jednotce popisující barvu piva podle míry absorpce světla. Nejsvětlejší piva mívají barvu okolo 5 EBC a působí až nazelenalým dojmem, nejtmavší piva mívají barvu i přes 100 EBC.*

colour

European Brewery Convention (EBC) – this unit indicates the beer colour.

The scale starts with 4 that can be found in Pilsen-type beers or Berliner wheat-type beers and ends with 79 that can be found in Imperial Stout beers.

Farbe

EBC – European Brewery Convention Unit ist die Einheit, die die Farbe des Biers bestimmt.

Die Stufe beginnt mit dem Wert 4, den man bei Bieren Pilsener Art oder Berliner Hefeart findet und endet beim Wert 79, den Biere des Typs „Imperial Stout“ haben.

slad: český, bavorský, karamelový

chmel: Agnus

Package

Balení

Verpackung

Lahev
lahev
No items found.
Bottle
Lahev
FLASCHE
Plechovka
plech
0,5 l
METAL CAN
Plech
DOSE
KEG
KEG
No items found.
KEG
Tank
Tank

chráněné zeměpisné označení "českobudějovické pivo"

Nutritional values

Nutritional values

g/100 ml (unless otherwise stated)
Energy value (kJ/100 ml)
139
Carbohydrates total, incl. Polyols
6,61
Of this sugars (mono and disacharides)
4,97
Fat
0
– of this saturated fatty acids
0
Fibres
0
Protein
0,18
Salt
0,00276
Gliadin / gluten (mg/l)
<5/<10
Nutriční hodnoty

Nutriční hodnoty

g/100 ml (pokud není uvedeno jinak)
Energetická hodnota (kJ/100 ml)
139
Sacharidy celk.vč. polyolů
6,61
Z toho cukry (mono- a disacharidy)  
4,97
Tuky
0
– toho nasycené mastné kyseliny
0
Vláknina
0
Bílkoviny
0,18
Sůl
0,00276
Gliadin / lepek (mg/l)
<5/<10
Nährwerte

Nährwerte

g/100 ml (falls nicht anders angeführt)
Energiewert (kJ/100 ml)
139
Sacharide ges. einschl. Polyole
6,61
Davon Zucker (Mono- und Disacharide)
4,97
Fette
0
– davon gesättigte Fettsäuren
0
Ballaststoffe
0
Eiweiße
0,18
Salz
0,00276
Gliadin / Gluten  (mg/l)
<5/<10
ZavřítCloseschließen