Charitativní ležák 2023

1.12.2023
Aktuality

České Budějovice 1. 12. 2023 – Pomáhat druhým tam, kde jsme doma. To je hlavním posláním Charitativního ležáku. Výtěžek z jeho prodeje si proto mezi sebe rozdělí čtyři českobudějovické charitativní organizace, které vybrali naši zaměstnanci. Ti kromě toho zvládli ležák také vlastnoručně zabalit a postarají se i o jeho prodej.

Charitativní ležák letos rozzáří nejen náš stánek na budějckých vánočních trzích, ale i tváře mnoha místních lidí v těžké životní situaci. Za každou prodanou lahev totiž věnujeme 100 Kč na dobrou věc.

Výtěžek z prodeje si mezi sebe rozdělí čtyři českobudějovické charitativní organizace, které vybrali naši zaměstnanci: Autis Centrum, Arpida, Centrum Bazalka a Diecézní charita ČB. O tom, kolik peněz jednotlivé organizace dostanou, ale rozhodnou sami zákazníci. Ke každé zakoupené lahvi totiž obdrží žeton, který přímo na prodejním místě vhodí organizaci svému srdci nejbližší.

„Těší nás, že naše pivo bude letos opět pomáhat lidem, kteří to potřebují. To je možné především díky našim lidem, kteří Charitativní ležák vlastnoručně zabalili a nyní ho budou také sami prodávat v našem pohádkovém budvarském stánku na náměstí. Charitativní ležák tedy nejen pomáhá druhým, ale také nás všechny spojuje, což je právě ve vánočním období velmi důležité,“ uvedl ředitel Budějovického Budvaru Petr Dvořák.

Ležák tradičně posvěcený českobudějovickým biskupem Mons. Vlastimilem Kročilem bude letos k dostání od soboty 2. prosince v Budvar stánku přímo na náměstí Přemysla Otakara II.