V roce 2007 se pivo Pardál nejdříve prodávalo v regionu jižních Čech. Jeho prodej byl velmi úspěšný a trojnásobně překonal původní plány pivovaru. Velký ohlas, který nové pivo vyvolalo u zákazníků v tomto regionu, vedl k rozhodnutí o rozšíření prodeje na celé území České republiky. Od začátku roku 2008 je proto pivo Pardál k dostání v obchodech i restauracích po celé republice.

Pardál se ve srovnání se světlým výčepním pivem Budvar vyznačuje vyšší plností, vyšší hořkostí a tmavší – jantarovou – barvou. Obsahuje 3,8 % alkoholu a má stupňovitost 9,7 %.

Pardál se vyrábí z tradičních kvalitních surovin – směsi žateckých chmelů a moravského sladu a vody získané z artéských studní. Na trh je dodáván ve dvou formátech balení – v lahvích o objemu 0,5 l a tradičních 50-ti litrových KEG sudech.

Pro velký zájem zákazníků se v lednu 2009 sešli spolutvůrci Pardála podruhé a pomohli vytvořit novou variantu oblíbeného piva určenou pro slavnostnější příležitosti – světlý jedenáctistupňový Pardál Echt.

Více o pivu Pardál se dozvíte v detailu produktu nebo na stránkách www.pardal.cz.

Stvoření Pardála