Tradiční postup výroby

Kvalita a jedinečnost piva značky Budweiser Budvar je založena na použití nejlepších domácích surovin: nejkvalitnějších hlávek žateckého chmele, vybraného moravského sladu, speciální vlastní kultury kvasinek a panensky čisté vody z 300 metrů hlubokých artéských studní.

Sládci Budějovického Budvaru při vaření piva využívají zkušenosti získávané a předávané po staletí. K výrobě využívají nejmodernější  technologie, zároveň však úzkostlivě dbají na dodržování tradičních výrobních postupů, aby byla zachována originální kvalita a nenapodobitelná chuť.

Varna Budějovického BudvaruProto kladou velký důraz také na dobu zrání („ležení“) piva, které u prémiového originálního ležáku Budweiser Budvar trvá 90 dní a u speciálního piva Bud Premier Select dokonce 200 dní.

Právě díky kvalitě a originálnímu původu je pivo z Budějovického Budvaru oblíbené a vysoce ceněné na celém světě. V posledních letech získalo například devět medailí na světové soutěži kvality Monde Selections nebo tituly „Pivo roku“ v letech 2001 až 2006, udělované čtenáři nejznámějšího českého pivního časopisu Pivní kurýr. Za vynikající pivo a výborné ekonomické výsledky byl Budějovickému Budvaru v roce 2000 udělen titul Pivo XX. století.

Masné krámy

Navštivte legendární
českobudějovickou restauraci
Masné krámy, místo,
kde legendy ožívají.

Produkty

Získejte přehled 
o kompletním sortimentu piv z Budějovického Budvaru.

Prohlídky pivovaru

Obklopeni vůní moravského sladu a žateckého chmele nahlédnete do tajemství světoznámého ležáku Budweiser Budvar.