Je Vám více než 18 let?

Ano Ne

Budějovický Budvar, n.p. dodržuje platný zákon o regulaci reklamy, kodex Rady pro reklamu a dobrovolný etický kodex Iniciativy zodpovědných pivovarů. Proto žádáme osoby mladší 18 let, aby nevstupovaly na naše webové stránky.
Děkujeme za pochopení.

Správná péče o pivo

Budějovický Budvar věnuje vaření piva maximální péči, používá jen nejkvalitnější suroviny a na výrobní proces dohlížejí špičkoví pivovarští odborníci.

Mnoho generací běžných zákazníků i renomovaných znalců piva již více než sto let oceňuje vynikající a nenapodobitelnou chuť, vůni a říz ležáku Budweiser Budvar. Brány pivovaru opouští nápoj nejvyšší kvality. Aby se ve stejné kvalitě dostalo pivo až na stůl zákazníka, musí o něj pečovat i prodejce a obsluha v restauraci.

Skladování

Podmínky pro skladování piva jsou dány především technickými a hygienickými předpisy. Ve skladovacích prostorách je nutné udržovat stálou teplotu 7-12 °C a mělo by v nich být uskladněno pouze pivo či jiné nápoje. Pro zachování výtečné chuti našeho piva je také vhodné nechat ho alespoň 48 hodin po převozu odpočinout.

Mytí výčepního skla

Stabilitu a pěnivost načepovaného piva může ovlivnit čistota pivních sklenic. Nejvhodnější je proto k mytí používat myčku či sklenice důkladně omýt mycím prostředkem, pečlivě opláchnout čistou vodou a nechat okapat dnem vzhůru.

Čepování

Čepování pivaKvalitně načepované pivo je vždy odrazem dovednosti a odbornosti výčepního. K základním pravidlům pro správné čepování patří mimo jiné:

  • pivo čepujeme do chladné sklenice, doporučujeme ochladit sklenici před čepováním studenou vodou
  • pivní džbánky držíme za ucho, sklenice a poháry v jejich dolní polovině
  • má-li být výsledkem pivo s hustou a stabilní pěnou, je potřeba ho čepovat postupným dotáčením 3 - 4x
  • čepování neurychlujeme čepováním na jeden zátah, pěna je poté nestabilní a vyšší obsah CO2, který zůstává v pivu, vytváří pocit plnosti v žaludku
  • do sklenice čepujeme pivo v takovém množství, aby pěna nestékala po vnější stěně sklenice
  • pivo zásadně nepřeléváme z jedné sklenice do druhé
  • pěnu z piva nesfoukáváme ani nepřemísťujeme do jiných sklenic
  • při prvním náznaku, že sud došel, ukončíme čepování a narazíme sud nový

Sanitace

Pravidelné proplachování a sanitaci pivního vedení je nutné provádět následovně:

  • denně proplachování pivního vedení čistou vodou, v době, kdy se pivo nečepuje vytlačit pivo studenou vodou z pivního vedení
  • týdně propláchnout pivní vedení pomocí čistícího barelu a sanitačního roztoku s následným proplachem čistou vodou
  • 2x měsíčně sanitovat přístrojem Bubblecraft (zajišťuje servisní technik pivovaru)
  • průběžně a pravidelně proplachovat narážecí hlavy a výčepní kohouty

Produkty

Získejte přehled 
o kompletním sortimentu piv z Budějovického Budvaru.

Original pivnice Budvarka

Jedinečný koncept originálních restaurací s kvalitně ošetřeným pivem z produkce Budějovického Budvaru.

Ocenění

Pivo z Budějovického Budvaru oceňují doma i ve světě. Prohlédněte si naše nejvýznamnější úspěchy.