Legenda Budweiser Budvar

Jedinečnost a neopakovatelnost

Zastáváme názor, že uvařit dobré pivo chvilku trvá, ale uvařit skvělé pivo trvá ještě déle. Tato filozofie společně s pečlivým výběrem surovin a striktním dodržováním tradičních postupů zaručuje pivu Budweiser Budvar jeho jedinečnost ve světě nejlepších klasických prémiových ležáků.

EU – Chráněné zeměpisné označení

Ochrana označení podle místa původu se vztahuje na svou podstatou mimořádné výrobky a potraviny vyráběné v přesně daném regionu či v určitém místě, od kterého často odvozují svůj název. Můžeme být právem hrdi, že názvy „Budweiser Beer“ a „Budějovické pivo“ jsou chráněny na území Evropské Unie prostřednictvím „Chráněného zeměpisného označení“.

Úcta a péče o pivo

Každá etapa procesu vaření piva je pro nás stejně důležitá, protože jsme si vědomi, že zanedbání i byť nejmenšího detailu může ohrozit stálou špičkovou kvalitu tohoto jedinečného nápoje, který dodáváme zákazníkům po celém světě.

 

Jenom ty nejlepší suroviny

Výjimečnost a trvalá kvalita piva Budweiser Budvar je výsledkem důrazu, který klademe na používání těch nejlepších surovin.

Voda

Voda používaná k vaření našeho piva se čerpá z 300 m hlubokých artéských studní umístěných v areálu pivovaru. Voda získávaná z těchto studní je pozůstatkem jezera z doby ledové a je stará asi 10 000 let. Tato panensky čistá voda dodává pivu Budweiser Budvar jeho nezaměnitelnou chuť.

Slad

Slad tvoří základ každého piva. Ten náš je vyroben z pečlivě vybíraného moravského ječmene (Hordeum Vulgaris), který je často nazýván „matkou všeho ležáckého ječmene“. Slad vyrobený z těch nejlepších zrn dává našemu pivu jeho zlatavou barvu.

Chmel

Chmel je koření piva. Při vaření piva Budweiser Budvar používáme pouze samičí hlávky nejkvalitnějšího žateckého chmele (Humulus lupulus) odrůdy „Žatecký poloraný červeňák“, díky nimž pivo získává svoji typickou, jemně chmelovou chuť.

Kvasinky

K originalitě piva z velké části přispívá vlastní jedinečná s velkou pozorností pěstovaná kultura kvasinek, kterou pečlivě uchováváme ve vlastní kvasné bance.

Vaření

Postup vaření našeho ležáku trvá celkem 102 dní a je založen na osvědčeném dvojitém rmutování na varně. K hlavnímu kvašení dochází během prvních 12 dní výrobního cyklu. Dokvašování a zrání piva trvá zbývajících 90 dní a dochází k němu v horizontálních ležáckých dokvasných tancích ve velmi chladném prostředí s kontrolovanou teplotou. Typicky „zralá“ chuť piva Budweiser Budvar je výsledkem přirozeného procesu dokvašování, který není žádným způsobem uměle urychlován. A co je nejdůležitější – každá kapka našeho piva se vaří v místě původu a nikdy v licenci.

 
Pivo Budweiser Budvar se vaří
pouze v místě svého původu
a nikdy v licenci.