Díky „Požehnanému ležáku“ získá Diecézní charita České Budějovice přes 200 tisíc Kč

24. 1. 2019 | České Budějovice

České Budějovice, 24. ledna 2019 – Během adventních trhů 2018 v Českých Budějovicích probíhal prodej „Požehnaného ležáku“. Pivo bylo ze zvláštní várky, kterou loni 7. září požehnal Mons. Vlastimil Kročil, biskup českobudějovický. Svatý otec papež František pak v prosinci přijal 123 jednolitrových ručně balených lahví z této várky.

„Chtěl bych poděkovat všem lidem, kteří si „Požehnaný ležák“ koupili. Díky nim jsme získali 216 tisíc korun, které předáme Diecézní charitě České Budějovice. Děkuji i všem dobrovolníkům, kteří se podíleli na ručním balení lahví i na samotném prodeji během adventních trhů,“ říká Mgr. Petr Dvořák, ředitel Budějovického Budvaru.

Do prodeje „Požehnaného ležáku“ ve stánku na českobudějovickém náměstí se zapojili dobrovolníci z Budějovického Budvaru, Diecézní charity České Budějovice, Biskupství českobudějovického a Magistrátu města České Budějovice. Během 22 adventních dnů se ve stánku prodaly všechny láhve, které ručně zabalili dobrovolníci u Budějovického Budvar loni 28. listopadu - celkem tedy 3000 kusů. Navíc se ve stánku vyčepovalo 1400 půllitrů „Požehnaného ležáku“. Do akce se zapojily také restaurace Masné krámy a Vatikán, ve kterých hosté vypili dalších 2000 půllitrů.

Další informace a dotazy:
Budějovický Budvar, národní podnik
Ing. Petr Samec, Dr., PR manažer
Tel: +420 387 705 284, +420 606 757 997
E-mail: petr.samec=zavinac=budvar.cz
www.budvar.cz ; www.budejovickybudvar.cz

Jméno *
Příjmení *
Země *
Medium *(Vydavatel - název)
Souhlasíte se zpracováním osobních údajů * Vyplňte prosím toto pole