Mons. Vlastimil Kročil, biskup českobudějovický, dnes požehnal v Budějovickém Budvaru zvláštní várku piva

Štítky: PivovarNovinky
7. 9. 2018 | České Budějovice

České Budějovice, 7. září 2018 – Dnes dopoledne proběhl na varně pivovaru Budějovický Budvar liturgický obřad požehnání zvláštní várky světlého ležáku. Mons. Vlastimil Kročil, biskup českobudějovický, požehnal pivo, které letos poslouží především k získání prostředků pro charitativní účely. Společný projekt Biskupství českobudějovického a Budějovického Budvaru má podpořit sociální služby a účinnější pomoc klientům diecézní charity, kterou biskupství zřizuje a současně aktivovat širokou veřejnost k příspěvku na tento účel. Významnou podporu projektu poskytují město České Budějovice, Jihočeský kraj a Velvyslanectví ČR při Svatém stolci.

„Požehnané pivo budou čepovat na českobudějovickém náměstí v průběhu Adventních trhů dobrovolníci. Mezi nimi budou lidé z pivovaru, biskupství, radnice i charity a možná i další osobnosti z našeho města či kraje. Zisk z prodeje pak věnujeme Diecézní charitě České Budějovice,“ říká Mgr. Petr Dvořák, ředitel Budějovického Budvaru. „Část požehnané várky v ručně balených lahvích bychom chtěli opět poslat jako dar papeži Františkovi,“ dodává Petr Dvořák.

„Bude to již podruhé, kdy udělím své požehnání mimořádné várce českobudějovického piva a mohu tak navázat na událost uplynulého roku, jež se setkala s velikým ohlasem. Letošní várka je však výjimečná tím, že jejím konečným účelem bude naše společná snaha podpořit účinnější pomoc a službu, kterou svým klientům poskytuje českobudějovická diecézní charita.

Požehnané pivo bude nabízeno při adventních trzích s přáním, aby se podařilo do tohoto charitativního projektu zapojit společně s pivovarem, vedením města a kraje i všechny lidi dobré vůle. Tato iniciativa může do budoucna napomáhat při rozvíjení dobrých vztahů mezi všemi partnery, kteří se na ní podílejí – především mezi církví, městem, krajem, pivovarem, charitou a Velvyslanectvím ČR při Svatém stolci. Za toto společné dílo jsem velmi rád,“ říká Mons. Vlastimil Kročil, biskup českobudějovický.

„Požehnané pivo“ bylo uvařeno podle stejné receptury, jako světlý ležák značky Budweiser Budvar. Ten patří mezi nejznámější produkty z Českých Budějovic na světě - znají jej spotřebitelé v téměř 80 zemích a na českém vývozu piva se podílí asi jednou pětinou.

Požehnání piva_otec biskup vpravo Požehnání piva_svěcená voda Požehnání piva_házení chmele Požehnání piva_mladinová pánev

Další informace a dotazy:
Budějovický Budvar, národní podnik
Ing. Petr Samec, Dr., PR manažer