Dny slovenské kuchyně v Masných krámech opět s cimbálovkou

Štítky: Masné krámy
17. 2. 2017 | České Budějovice

Od pondělí 20. února začnou v restauraci Masné krámy „Dny slovenské kuchyně“. Autentickou atmosféru pomůže vytvořit cimbálová kapela - Ľudová muzika bratrov Wimmerovcov - ve čtvrtek 23. 2. (od 11:00 do 14:00 a od 19:00 do 22:00), v pátek 24. 2. (od 19:00 do 23:00) a v sobotu 25. 2. (od 11:00 do14:00).

Již desátý ročník oblíbené přehlídky slovenských specialit patří mezi neodmyslitelné součásti „Dnů slovenské kultury v Českých Budějovicích“. Slovenské pokrmy servírované v Masných krámech mívají tradičně velký úspěch. Nejoblíbenější zůstávají klasické bryndzové halušky.

„Halušky budeme připravovat v kuchyni naší pivnice Budvar z poctivých přírodních surovin,“ říká Luděk Hauser, šéfkuchař Masných krámů. V menu se samozřejmě objeví i další slovenská jídla, například kapustnica, nebo jehněčí a skopové maso.

Masné krámy letos nabídnou i další gastronomické akce:

Kachní speciality (16. 3. – 19. 3.)
Zahájení pstruhové sezony + Medvědí česnek (20. 4. – 23. 4.)
Fest Masné Krámy (15. 9. – 17. 9.)
Zvěřinové hody (16. 10. – 22. 10.)
Svatomartinské posvícení (9. 11. – 12. 11.)
Burgry a steaky (23. 11. – 26. 11.)

Restaurace Masné krámy nabízí hostům nejen dobrou kuchyni, ale především dokonale ošetřené čepované pivo. Lidé si mohou pochutnat zejména na kroužkovaném ležáku Budweiser Budvar B:SPECIAL. Masné krámy jsou jedinou restaurací na světě, ve které se kroužkovaný ležák čepuje z pivních tanků. Restaurace je otevřena denně, v pondělí až čtvrtek od 10:30 do 23:00 hodin, v pátek a sobotu od 10:30 do 24:00 hodin a v neděli od 10:30 do 21:00 hodin. Kapacita restaurace je 200 míst. Rezervace jsou možné na telefonu 387 201 301 nebo na e-mailu info=zavinac=masne-kramy.cz. Podrobné informace včetně menu a ceníku najdete na www.masne-kramy.cz


Dny slovenské kuchyně v Masných krámech
20. 2. 2017 – 25. 2. 2017


Aperitív
0,04 l    Spišská borovička                                    40,- Kč


Predjedlá 
150 g    Ovčí údený syr zapečený na chlebe, 2 ks                            79,- Kč
100 g    „Šmirkas“ bryndzová nátierka, 2ks chleba                            59,- Kč


Polievky
0,22 l    Gazdovská kapustnica                                42,- Kč
0,22 l    Baraninový vývar so zeleninou a haluškami                            42,- Kč


Hlavné jedlá
400 g    Bryndzové halušky so slaninou                              89,- Kč
400 g    Kapustové strapačky s údeným                                         89,- Kč
400 g    Haluškový duet (½ bryndzové, ½ strapačky)                          89,- Kč
150 g    Jahňacie fašírkové medailóny, zelené fazuľky, štuchané zemiaky            149,- Kč
150 g    Cesnakový jahňací rezeň v špenátovom cestíčku, bryndzové halušky s kyslou smotanou
169,- Kč

Šéfkuchár L. Hauser doporučuje
180 g    Baraní kotlíkový guláš, 2ks chleba                            149,- Kč
200 g    Bravčová kotleta „ohnivý dych“, gazdovské zemiaky s bryndzou            139,- Kč


Múčnik
110 g    Zemiakové lokše s makovou a  orechovou posýpkou                  69,- Kč


Doporučujeme ochutnať
1,5 l    Budweiser Budvar B:Cryo - láhev 1,5 l (před úpravou)                    290,- Kč
poskytuje po úpravě přibližně 6 sklenic 0,08 l nápoje o obsahu alkoholu 21% obj.


Pivo v restauraci Masné krámy


Kroužkovaný ležák Budweiser Budvar B:SPECIAL
Nejdůležitějším druhem piva v nabídce Masných krámů je kroužkovaný ležák Budweiser Budvar B:SPECIAL. Kroužkovaný ležák je k dostání jen ve vybraných českých restauracích. Kvůli obsahu živých kvasinek je kroužkovaný ležák totiž velmi citlivý na podmínky skladování (při 6° - 8° C) a ošetřování, které splňují jen některé restaurace. V Masných krámech se kroužkovaný ležák čepuje přímo z tanků. Počáteční postup výroby kroužkovaného ležáku je stejný jako u vaření ležáku Budweiser Budvar B:ORIGINAL. Rozdíl spočívá v tom, že do hotového piva v konzumní jakosti se před stáčením přidá určité množství „kroužků“ – neboli nové kultury pivovarských kvasinek v nejlepší kondici a nový podíl extraktu. Kvasinky pak pokračují ve své práci a dostávají se živé přímo k zákazníkovi. Díky nim má kroužkovaný ležák B:SPECIAL poněkud jiné senzorické vlastnosti, než klasický ležák Budweiser Budvar B:ORIGINAL (vyšší plnost, vyšší říz, pevnější pěna aj.).

Kontakt pro média

Ing. Petr Samec Dr.

tiskový mluvčí

+420 387 705 284

Zasílání novinek

Vložte vaši e-mailovou adresu a dostávejte novinky ihned po zveřejnění

E-mail*
Jméno*
Příjmení*
Země*
Medium*(Vydavatel - název)
* Povinné položky