„Svatomartinské posvícení“ v Masných krámech

Štítky: Masné krámy
10. 11. 2017 | České Budějovice
Na stolech ve známé českobudějovické restauraci Masné krámy zavoní již zítra dozlatova upečené české husy z Byňova u Nových Hradů a další posvícenské dobroty. Desátý ročník Svatomartinského posvícení potrvá až do neděle 12. listopadu.
 
Již zítra začne ve známé českobudějovické restauraci Masné krámy desátý ročník Svatomartinského posvícení. Také letos budou ozdobou svátečních stolů dozlatova upečené novohradské husy s plněným jablkem, červeným zelím a variacemi knedlíků. Husy se budou péci vcelku při teplotě 1500 C asi 3 hodiny. Jedna porce bude představovat ¼ celé husy, tedy asi 1000 gramů. Za ochutnání budou stát i další dobroty, například pečínka z husích jatýrek, nebo husí paštika. „Svatomartinské posvícení“ potrvá do neděle 12. listopadu.

„Novohradské husy z Byňova mají bezkonkurenčně nejvyšší kvalitu masa. Letos je proto pečeme již desátým rokem,“ říká Luděk Hauser, šéfkuchař Masných krámů. Husy z Byňova u Nových Hradů patří mezi chuťově vyhledávané české speciality a pocházejí z jediného šlechtitelského chovu v České republice s více než třicetiletou tradicí. Další informace o husách z Nových Hradů najdete zde
 
Restaurace Masné krámy nabízí hostům nejen dobrou kuchyni, ale především dokonale ošetřené čepované pivo. Lidé si mohou pochutnat zejména na kroužkovaném ležáku Budweiser Budvar B:SPECIAL z tanků. Restaurace je otevřena denně, v pondělí až čtvrtek od 10:30 do 23:00 hodin, v pátek a sobotu od 10:30 do 24:00 hodin a v neděli od 10:30 do 21:00 hodin. Kapacita restaurace je 200 míst. Rezervace jsou možné na telefonu 387 201 301 nebo na e-mailu info=zavinac=masne-kramy.cz. Podrobné informace včetně menu a ceníku najdete na www.masne-kramy.cz
 
„Svatomartinské posvícení“ v Masných krámech
09. 11. – 12. 11. 2017

Studené předkrmy
100g Pečínka z husích jatýrek, bramborový lokš   79,- Kč
80g Husí paštika, sušené švestky v grappě a balsamiku, pečivo   79,- Kč
 
Polévka
0,22 l Drůbková krémová s hráškem     42,- Kč
 
Hlavní pokrmy
250g Pečené kuřecí stehno „ala Husa“, červené zelí, bramborový a špekový knedlík 119,- Kč
200g Krůtí steak na jalovci s rozmarýnem, švestková omáčka, máslová mrkev, rösti  189,- Kč
 
Šéfkuchař Hauser doporučuje
¼ Čtvrtka dozlatova pečené husy, plněné jablko, červené zelí, variace knedlíků 349,- Kč
 
Moučník
110g Bramborové lokše plněné povidly, sypané ořechy a mákem       69,- Kč
 
Svatomartinské víno, Víno Mikulov
0,2 l Müller Thurgau, jakostní odrůdové, bílé 38,- Kč
0,2 l Svatovavřinecké, jakostní odrůdové, růžové   38,- Kč
0,2 l Svatovavřinecké jakostní odrůdové, červené             38,- Kč

Kontakt pro média

Ing. Petr Samec Dr.

tiskový mluvčí

+420 387 705 284

Zasílání novinek

Vložte vaši e-mailovou adresu a dostávejte novinky ihned po zveřejnění

E-mail*
Jméno*
Příjmení*
Země*
Medium*(Vydavatel - název)
* Povinné položky