Tradiční zabíjačka v Masných krámech

Štítky: Masné krámy
18. 1. 2016 | České Budějovice

Šéfkuchař restaurace Masné krámy připravuje pro hosty tradiční jihočeskou zabíjačku, spojenou s „Vepřovými hody“. V pátek 22. ledna ve 14:00 začne šéfkuchař Luděk Hauser ve spolupráci s řeznickým mistrem Kamilem Taiblem zpracovávat maso z pěti vepřů, které dodá společnost „Maso Uzeniny Písek, a.s.“. Přímo před zraky chodců v Krajinské ulici se čerstvé maso začne proměňovat v klasické delikatesy – jitrnice, jelítka, tmavou tlačenku a jiné dobroty. Zabíjačkové speciality se vzápětí objeví na stolech hostů v Masných krámech. S prodejem „přes ulici“ organizátoři nepočítají. „Vepřové hody“ budou probíhat až do 31. ledna.

Zabíjačka a „Vepřové hody“ patří v Masných krámech mezi nejúspěšnější gastronomické akce. Letos se uskuteční již sedmý ročník. „Zájem veřejnosti bývá obrovský i díky tomu, že část řeznické práce probíhá přímo na ulici. I na vesnici dnes mají lidé stále méně příležitostí podívat se na zpracování masa, vaření ovaru v klasickém „brutaru“, ruční nabíjení jitrnic a jelítek nebo krájení sádla na škvarky,“ říká Luděk Hauser, šéfkuchař restaurace Masné krámy.

Masné krámy chystají i letos řadu tematicky zaměřených gastronomických akcí. Nejbližší gastroakce – „Dny slovenské kuchyně“ – proběhne ve druhé polovině února. Restaurace nabízí hostům klasickou staročeskou kuchyni a především dokonale ošetřené čepované pivo, zejména kroužkovaný ležák Budweiser Budvar. Masné krámy jsou jedinou restaurací na světě, ve které se kroužkovaný ležák Budweiser Budvar čepuje z pivních tanků. Kapacita restaurace je 200 míst. Podrobné informace o Masných krámech najdete na www.masne-kramy.cz.

Vepřové hody v Masných krámech
22. 1. 2016 – 31. 1. 2016

Menší pokrmy pod pivo
150g    Domácí tláča, 1ks chléb 64,- Kč