Tradiční zabíjačka v Masných krámech

Štítky: Masné krámy
18. 1. 2016 | České Budějovice

Šéfkuchař restaurace Masné krámy připravuje pro hosty tradiční jihočeskou zabíjačku, spojenou s „Vepřovými hody“. V pátek 22. ledna ve 14:00 začne šéfkuchař Luděk Hauser ve spolupráci s řeznickým mistrem Kamilem Taiblem zpracovávat maso z pěti vepřů, které dodá společnost „Maso Uzeniny Písek, a.s.“. Přímo před zraky chodců v Krajinské ulici se čerstvé maso začne proměňovat v klasické delikatesy – jitrnice, jelítka, tmavou tlačenku a jiné dobroty. Zabíjačkové speciality se vzápětí objeví na stolech hostů v Masných krámech. S prodejem „přes ulici“ organizátoři nepočítají. „Vepřové hody“ budou probíhat až do 31. ledna.

Zabíjačka a „Vepřové hody“ patří v Masných krámech mezi nejúspěšnější gastronomické akce. Letos se uskuteční již sedmý ročník. „Zájem veřejnosti bývá obrovský i díky tomu, že část řeznické práce probíhá přímo na ulici. I na vesnici dnes mají lidé stále méně příležitostí podívat se na zpracování masa, vaření ovaru v klasickém „brutaru“, ruční nabíjení jitrnic a jelítek nebo krájení sádla na škvarky,“ říká Luděk Hauser, šéfkuchař restaurace Masné krámy.

Masné krámy chystají i letos řadu tematicky zaměřených gastronomických akcí. Nejbližší gastroakce – „Dny slovenské kuchyně“ – proběhne ve druhé polovině února. Restaurace nabízí hostům klasickou staročeskou kuchyni a především dokonale ošetřené čepované pivo, zejména kroužkovaný ležák Budweiser Budvar. Masné krámy jsou jedinou restaurací na světě, ve které se kroužkovaný ležák Budweiser Budvar čepuje z pivních tanků. Kapacita restaurace je 200 míst. Podrobné informace o Masných krámech najdete na www.masne-kramy.cz.

Vepřové hody v Masných krámech
22. 1. 2016 – 31. 1. 2016

Menší pokrmy pod pivo
150g    Domácí tláča, 1ks chléb 64,- Kč
100g     Selské škvarky ještě vlažné, 1ks chléb 49,- Kč
100g     Domácí uzené, hořčice kyselá okurka, křen 1ks chléb 79,- Kč

Polévky
0,22 l    „Prdelačka“ - ovarová polévka s kroupami 35,- Kč

Šéfkuchař Luděk Hauser doporučuje
1100g    Zabijačkový talíř /2ks jitrnička, 2ks jelítko, 1pc grilovaný bůček, kočičák, kysané zelí, hořčice, křen/ 410,- Kč

Hlavní pokrmy
200g    Zabijačkový guláš s cibulkou, houskový a špekový knedlík 89,- Kč
250g    Ovarové prkno, hořčice, křen, feferonka, 2ks chléb 98,- Kč
170g    Jelítko vlastní výroby, křen, hořčice, kočičák 85,- Kč
170g     Jitrnička vlastní výroby, křen, hořčice, kočičák 85,- Kč
200g    Smažená krkovička, domácí bramborový salát 109,- Kč
400g    Grilovaný česnekový bůček, jablečný křen, 2ks chléb 129,- Kč

Doporučujeme k masu
1 ks    chléb /1/ 6,- Kč
160g     Syrové kysané zelí 25,- Kč
200g    Zelný salát s křenem 37,- Kč

Sladká tečka
200g     Flambovaný krupicový trhanec, jablečné pyré, skořice 49,- Kč

Kontakt pro média

Ing. Petr Samec Dr.

tiskový mluvčí

+420 387 705 284

Zasílání novinek

Vložte vaši e-mailovou adresu a dostávejte novinky ihned po zveřejnění

E-mail*
Jméno*
Příjmení*
Země*
Medium*(Vydavatel - název)
* Povinné položky