Dny slovenské kuchyně v Masných krámech s cimbálovkou

Štítky: Masné krámy
23. 2. 2015 | České Budějovice

„Odhadujeme, že během sedmi dnů uvaříme celkem asi 300 kg halušek. Budeme si je připravovat sami v kuchyni naší pivnice Budvar z přírodních surovin bez použití polotovarů,“ říká Luděk Hauser, šéfkuchař Masných krámů. V menu se objeví i další slovenská jídla, včetně jehněčího a skopového masa.

 

O stylovou atmosféru v Masných krámech se postará cimbálová kapela „Ľudová hudba bratov Wimmerovcov“. Tato skupina působí na slovenské folklórní scéně od roku 2004. Kapela se vyprofilovala z muzikantů, kteří dlouhodobě působili ve „Folklornom subore Lipa“ z Bratislavy. Cimbálovou kapelu tvoří šest muzikantů v sestavě kapelník, první a druhé housle, viola, kontrabas a cimbál. Vedoucím je Leoš Farkaš, absolvent Vysokej školy múzickych umení v Bratislavě. Repertoár kapely tvoří lidové písně z celého Slovenska, rumunské, maďarské a romské písně a také populární evergreeny. „Ľudová hudba bratov Wimmerovcov“ pravidelně doprovází řadu bratislavských folklórních souborů a v minulosti se zúčastnila i mnoha folklórních festivalů na Slovensku i v zahraničí, především ve spolupráci s „Folklornym suborom Lipa“ (festivaly ve Východnej, Detvě, Myjavě, Klenovci, Helpe a mnoha jiných). Kapela vydala nebo se podílela na nahrání řady hudebních nosičů. Letos vystoupí v rámci „Dnů slovenské kultury“ v Českých Budějovicích již podeváté.
 
Cimbálovka bude hrát v těchto dnech a hodinách:
čtvrtek 26. 2.    od 12:00 do 14:00 a od 19:00 do 22:00
pátek 27. 2.    od 19:00 do 22:00
sobota 28. 2.    od 12:00 do 14:00    

 

Masné krámy chystají i letos řadu tematicky zaměřených gastronomických akcí. Další gastroakce – „Týden šniclů“ – proběhne od 18. do 22. března. Restaurace nabízí hostům nejen dobrou kuchyni, ale především dokonale ošetřené čepované pivo, zejména kroužkovaný ležák Budweiser Budvar. Masné krámy jsou jedinou restaurací na světě, ve které se kroužkovaný ležák Budweiser Budvar čepuje z pivních tanků. Kapacita restaurace je 200 míst. Podrobné informace o Masných krámech najdete na www.masne-kramy.cz

Dny slovenské kuchyně v Masných krámech
23. 2. 2015 – 1. 3. 2015
Aperitív

0,04l    Spišská borovička 40,- Kč

Predjedlá
150g    Ovčí údený syr zapečený na chlebe, 2 ks 62,- Kč
100g    „Šmirkas“ - bryndzová nátierka, 2ks chleba 58,- Kč

Polievky
0,22l    Gazdovská kapustnica 39,- Kč
0,22l    Baraninový vývar so zeleninou a haluškami 39,- Kč

Hlavné jedlá
400g    Bryndzové halušky so slaninou 86,- Kč
400g    Kapustové strapačky s údeným 86,- Kč
400g    Haluškový duet (½ bryndzové halušky, ½ strapačky) 86,- Kč
150g    Jahňacie fašírkové medailóny, zelené fazuľky, štuchané zemiaky 139,- Kč
150g    Cesnakový jahňací rezeň v špenátovom cestíčku, bryndzové halušky s kyslou smotanou 149,- Kč    

Šéfkuchár L. Hauser doporučuje
180g    Baraní kotlíkový guláš, 2ks chleba 129,- Kč
200g    Bravčová kotleta „ohnivý dych“, gazdovské zemiaky s bryndzou 129,- Kč

Múčnik
150g    Zemiakové lokše s makovou a lebo orechovou posýpkou 59,- Kč

Digestiv
0,02l    Karpatské brandy ***** „Špeciál“ 40,- Kč
dosahuje kvality V.S.O.P. (very superior old pale), obsahuje 40 % alkoholu

 

Kontakt pro média

Ing. Petr Samec Dr.

tiskový mluvčí

+420 387 705 284

Zasílání novinek

Vložte vaši e-mailovou adresu a dostávejte novinky ihned po zveřejnění

E-mail*
Jméno*
Příjmení*
Země*
Medium*(Vydavatel - název)
* Povinné položky