V restauraci Masné krámy dnes začíná Rakousko - bavorský fest

Štítky: Masné krámy
24. 11. 2015 | České Budějovice

Českobudějovická restaurace Masné krámy připravila pro hosty gastronomický výlet do Rakouska a Bavorska. Šéfkuchař Luděk Hauser opět využije své bohaté zkušenosti z hotelu Bayerischer Hof v lázeňském městě Bad Füssing, které patří kvalitou služeb mezi nejlepší lázeňská místa v Evropě. V nabídce se objeví mimo jiné pravý vídeňský řízek z telecí kýty („Wiener Schnitzel“), restované hovězí s bramborem („Tiroler Gröstl“), nebo bílá bavorská klobása („Weisswurst“).

„Přehlídka rakouské a bavorské kuchyně se zařadila mezi naše nejúspěšnější akce. Letos budeme pořádat již sedmý ročník. Atmosféru bude vytvářet také výzdoba interiéru nebo oblečení personálu do lederhosen,“ říká Luděk Hauser, šéfkuchař restaurace Masné krámy. „Stejně jako je tomu u našich sousedů, i naše restaurace bude po celý týden nekuřácká,“ dodává Luděk Hauser.

Restaurace „Masné krámy“ nabízí hostům nejen dobrou kuchyni, ale především dokonale ošetřené čepované pivo, zejména kroužkovaný ležák Budweiser Budvar. „Masné krámy“ jsou jedinou restaurací na světě, ve které se kroužkovaný ležák Budweiser Budvar čepuje z pivních tanků. Kapacita restaurace je 200 míst. Podrobné informace o „Masných krámech“ najdete na www.masne-kramy.cz

Rakousko – bavorský fest
Nahlédnutí do kuchyně našich sousedů
24.11 – 29. 11. 2015


Menší pokrmy pod pivo
100g    „Tiroler Speckplatte“ 79,- Kč
100g     „Erdäpfelkäse“, ředkev a pečivo 59,- Kč
120g     „Weiswurst“, sladká hořčice, preclík 69,- Kč

Polévka
0,22 l    „Knoblauchcremesuppe“ /krémová česnečka/ s česnekovou tyčkou z listového těsta 39,- Kč
        
Hlavní pokrmy
200g    „Tafelspitz“ /vařené hovězí/, žemlový křen, bujónové brambůrky 149,- Kč
150g    „Jägerbraten“ /vepřová krkovice v houbovém sosu/, domácí špekový knedlík 109,- Kč
360g    „Tiroler Gröstl“ /restované hovězí s bramborem/, cibule, zelenina, sázené vejce 109,- Kč
250g     „Wiener Backhendl“ /smažené kuřecí paličky/, míchaný listový salát, ½ bylinková bageta 109,- Kč
400g    „Käsespätzle“ /sýrové špecle/ s opečenou cibulkou 98,- Kč
200g    „Leberkäse“ /bavorská sekaná/, sázené vejce, hořčice, bramborový salát 98,- Kč

Šéfkuchař Luděk Hauser doporučuje
200g    Originál „Wiener Schnitzel“ z telecí kýty, petrželkový brambor, citron 209,- Kč

Moučník
200g    „Kaiserschmarren“ /císařský trhanec/, jablečné pyré 59,- Kč

Kontakt pro média

Ing. Petr Samec Dr.

tiskový mluvčí

+420 387 705 284

Zasílání novinek

Vložte vaši e-mailovou adresu a dostávejte novinky ihned po zveřejnění

E-mail*
Jméno*
Příjmení*
Země*
Medium*(Vydavatel - název)
* Povinné položky