Masné krámy připravily přehlídku steaků

Štítky: Masné krámy
12. 6. 2013 | České Budějovice

Šéfkuchař restaurace Masné krámy Luděk Hauser připravil pro hosty další gastronomickou akci, jejímž hlavním tématem budou steaky. V nabídce restaurace se od dnešního poledne do neděle 16. června objeví sedm druhů steaků. Kromě klasického rumpsteaku s fazolkami  budou kuchaři připravovat i méně obvyklé recepty a zajímavostí bude hovězí burger.

„Osobně bych hostům doporučil T-bone steak,“ říká Luděk Hauser, šéfkuchař restaurace Masné krámy. Pozornost hostů si určitě zaslouží i méně obvyklé přílohy. „K masu jsem se snažil vymyslet i zajímavé přílohy, například grilovanou medovou kukuřici nebo curry salát z cukety a mrkve,“ dodává Luděk Hauser.

Masné krámy letos chystají i další gastronomické akce: v září „Dobroty ze selského dvora“, v říjnu „Zvěřinové hody“, v listopadu „Martinské posvícení“ a „Pohled do rakouské a bavorské kuchyně“. Restaurace nabízí hostům nejen dobrou kuchyni, ale především dokonale ošetřené čepované pivo. Lidé si mohou pochutnat zejména na kroužkovaném ležáku Budweiser Budvar. Masné krámy jsou jedinou restaurací na světě, ve které se kroužkovaný ležák Budweiser Budvar čepuje z pivních tanků.

Kapacita restaurace Masné krámy je 190 míst. Restaurace je otevřena denně, v pondělí až čtvrtek od 10:30 do 23:00 hodin, v pátek a sobotu od 10:30 do 24:00 hodin a v neděli od 10:30 do 21:00 hodin. Rezervace je možné objednat na telefonu 387 201 301 nebo na e-mailu info=zavinac=masne-kramy.cz. Podrobné informace o Masných krámech včetně menu a ceníku najdete na www.masne-kramy.cz

Steakové speciality v Masných krámech 12.06. – 16.06.2013
Příprava steaků trvá 40 minut
Studený předkrm
80g    Hovězí minitataráček, topinky 2ks 80,- Kč

Polévka
0,22 l    Zvěřinový vývar s fritátovými nudlemi a zeleninkou 35,- Kč

Šéfkuchař Luděk Hauser doporučuje pro 2 osoby
700g    T-bone steak „král steaků“, bylinkové máslo 690,-Kč

Hlavní pokrmy
350g    Grilovaná vepřová kotleta s řidítkem /kostí/, česneková studená omáčka 169,- Kč
250g    Rumpsteak –nízký roštěnec (český chov), zelené fazolky s anglickou slaninou 199,- Kč
250g    Vysoký roštěnec (US beef, chuckroll), bylinkové máslo 219,- Kč
400g    Hovězí burger (US beef, chuckroll) v XXL housce, steakové hranolky 169,- Kč
200g    Dranžírovaný Diamod steak (US beef, chuckroll), dijonská hořčicová omáčka 189,- Kč
250g    Grilované medailonky z jelení kýty na červeném víně, bramborové krokety 199,- Kč
250g    Kuřecí steak „rozmarýn“, curry salát z cukety a mrkve 149,- Kč

Doporučené přílohy
Medová grilovaná kukuřice 45,- Kč
Rozpečená bylinková bageta 40,- Kč
Pečená brambora ve slupce 35,- Kč
Grilovaná zelenina 45,- Kč
Steakové hranolky 35,- Kč
Curry salát z cukety a mrkve 45,- Kč

Luděk Hauser
Kreativní šéfkuchař Masných krámů se může pochlubit 14-letou zahraniční praxí v bavorském v hotelu Bayerischer Hof, který byl zařazen do průvodce Michelin. V tomto hotelu začínal „od píky“ a postupně se vypracoval až na pozici zastupujícího šéfkuchaře, ve které pracoval několik let. Znalosti získával mimo jiné i tím, že pro hosty pomáhal připravovat kulinářské výlety do různých koutů světa v podobě tématických večerních bufetů. Během své profesní kariéry často připravoval menu pro zajímavé osobnosti z německého show byznysu. Vařil mimo jiné pro Jeho výsost bavorského prince Leopolda. Připravoval i menu pro exprezidenta Václava Havla, který navštívil Masné Krámy v roce 2008. Rád vaří jídla z české kuchyně a zvěřinu. Je specialistou na přípravu nevšedních druhů ryb a středomořské kuchyně. Volný čas tráví rybařením, golfem a s rodinou.

O restauraci Masné krámy
Dnešní budova Masných krámů pochází zřejmě z roku 1554. Jak název napovídá, sloužily Masné krámy  původně k prodeji masa. Na pivnici byly přestavěny v roce 1953 a rychle získaly značnou popularitu díky prvotřídnímu pivu z Budějovického Budvaru a výborné kuchyni. Po povodni v roce 2002 musely být uzavřeny a po pětileté odmlce byly znovu otevřeny 5. prosince 2007. Rekonstruovaný interiér navazuje nejen na tradici původní restaurace, ale i na historický charakter budovy. Proto byly voleny architektonické prvky a tradiční materiály, které toto historické vyznění podporují (dubový masiv, přírodní kůže, černý matný kov, patinovaná měď). Nábytkové vybavení interiéru má jednoduchý a účelový charakter a svými výrazovými prvky také evokuje historickou sounáležitost se stavbou. To však neznamená, že by se v Masných krámech neuplatnily i nejmodernější trendy vybavení restauračních zařízení. Proto zde nalezneme jak velkoplošné obrazovky a další techniku pro velkoplošnou projekci, tak i WIFI připojení k internetu či bezdrátovou pokladní techniku. Kapacita restaurace je 200 míst.

Kroužkovaný ležák v Masných krámech
Nejdůležitějším druhem piva v nabídce Masných krámů je „kroužkovaný ležák“ Budweiser Budvar.V Masných krámech se kroužkovaný ležák Budweiser Budvar přímo z tanku. Kroužkovaný ležák je k dostání jen ve vybraných českých restauracích. Kvůli obsahu živých kvasinek je kroužkovaný ležák velmi citlivý na podmínky skladování (při 6° - 8° C) a ošetřování, které splňují jen některé restaurace. Počáteční postup výroby kroužkovaného ležáku je stejný jako u vaření ležáku Budweiser Budvar. Rozdíl spočívá v tom, že do hotového piva v konzumní jakosti se před stáčením přidá určité množství „kroužků“ – neboli nové kultury pivovarských kvasinek v nejlepší kondici a nový podíl extraktu. Kvasinky pak pokračují ve své práci a dostávají se živé přímo k zákazníkovi. Díky nim má kroužkovaný ležák senzorické vlastnosti poněkud jiné, než klasický sudový ležák Budweiser Budvar (vyšší plnost, vyšší říz, pevnější pěna aj.).

 

Kontakt pro média

Ing. Petr Samec Dr.

tiskový mluvčí

+420 387 705 284

Zasílání novinek

Vložte vaši e-mailovou adresu a dostávejte novinky ihned po zveřejnění

E-mail*
Jméno*
Příjmení*
Země*
Medium*(Vydavatel - název)
* Povinné položky