Masné krámy podpoří českobudějovické hokejisty: „To bude maso“

7. 3. 2012 | České Budějovice

Také Masné krámy se zapojí do kampaně „To bude maso“, kterou připravil HC MOUNTFIELD pro své fanoušky na nadcházející play-off hokejové extraligy. Fanoušci, ale i všichni ostatní hosté, kteří navštíví v příštích týdnech Masné krámy, si budou moci v oblíbené restauraci pochutnat na specialitách, které připravil šéfkuchař Luděk Hauser se svými kolegy. Gastronomická akce začíná 8.3., tedy v den prvního čtvrtfinálového utkání HC MOUNTFIELD, a potrvá po celou dobu jeho boje o mistrovský titul. Všechny televizní zápasy HC Mountfield budou fanoušci moci sledovat na velkoplošných obrazovkách v Masných krámech.

„Těšíme se na všechny příznivce českobudějovického hokeje, pro které jsme připravili velmi originální menu. V den domácích zápasů navíc před utkáními na všech obrazovkách v Masných krámech poběží speciální sestřih z probíhající hokejové sezóny. Všichni fanoušci se pak budou moci k Budvar Aréně vydat společným pochodem,“ říká Tomáš Olejník, vedoucí oddělení Gastro z Budějovického Budvaru. „Do názvů našich specialit jsme zapracovali jména hokejistů i trenéra HC Mountfield,“ dodává Luděk Hauser, šéfkuchař restaurace Masné krámy.

TO BUDE MASO – nabídka od 8.3.2012

80g    Červený minitataráček z hovězího, 2 ks Krajnc opečeného chleba    80,- Kč

****

200g    Kovářovo jistá lapačka s pivním sosem, bramborový puk            99,- Kč

****

150g    V Kot(a)líku podávaný Výborný Gulaš, Vydarený špekový knedlík    99,- Kč

Masné krámy patří se 200 místy k sezení mezi největší restaurace v Českých Budějovicích. Restaurace je otevřena denně, v pondělí až čtvrtek od 10:30 do 23:00 hodin, v pátek a sobotu od 10:30 do 24:00 hodin a v neděli od 10:30 do 21:00 hodin. Další informace o Masných krámech najdete na www.masne-kramy.cz.

Luděk Hauser
Kreativní šéfkuchař Masných krámů se může pochlubit 14-letou zahraniční praxí v bavorském v hotelu Bayerischer Hof, který byl zařazen do průvodce Michelin. V tomto hotelu začínal „od píky“ a postupně se vypracoval až na pozici zastupujícího šéfkuchaře, ve které pracoval několik let. Znalosti získával mimo jiné i tím, že pro hosty pomáhal připravovat kulinářské výlety do různých koutů světa v podobě tématických večerních bufetů. Během své profesní kariéry často připravoval menu pro zajímavé osobnosti z německého show byznysu. Vařil mimo jiné pro Jeho výsost bavorského prince Leopolda. Připravoval i menu pro exprezidenta Václava Havla, který navštívil Masné Krámy v roce 2008. Rád vaří jídla z české kuchyně a zvěřinu. Je specialistou na přípravu nevšedních druhů ryb a středomořské kuchyně. Volný čas tráví rybařením, golfem a s rodinou.

O restauraci Masné krámy
Dnešní budova Masných krámů pochází zřejmě z roku 1554. Jak název napovídá, sloužily Masné krámy  původně k prodeji masa. Na pivnici byly přestavěny v roce 1953 a rychle získaly značnou popularitu díky prvotřídnímu pivu z Budějovického Budvaru a výborné kuchyni. Po povodni v roce 2002 musely být uzavřeny a po pětileté odmlce byly znovu otevřeny 5. prosince 2007. Rekonstruovaný interiér navazuje nejen na tradici původní restaurace, ale i na historický charakter budovy. Proto byly voleny architektonické prvky a tradiční materiály, které toto historické vyznění podporují (dubový masiv, přírodní kůže, černý matný kov, patinovaná měď). Nábytkové vybavení interiéru má jednoduchý a účelový charakter a svými výrazovými prvky také evokuje historickou sounáležitost se stavbou. To však neznamená, že by se v Masných krámech neuplatnily i nejmodernější trendy vybavení restauračních zařízení. Proto zde nalezneme jak velkoplošné obrazovky a další techniku pro velkoplošnou projekci, tak i WIFI připojení k internetu či bezdrátovou pokladní techniku. Kapacita pivnice je 200 míst.

Kroužkovaný ležák v Masných krámech
Nejdůležitějším druhem piva v nabídce Masných krámů je „kroužkovaný ležák“ Budweiser Budvar.V Masných krámech se kroužkovaný ležák Budweiser Budvar přímo z tanku. Kroužkovaný ležák je k dostání jen ve vybraných českých restauracích. Kvůli obsahu živých kvasinek je kroužkovaný ležák velmi citlivý na podmínky skladování (při 6° - 8° C) a ošetřování, které splňují jen některé restaurace. Počáteční postup výroby kroužkovaného ležáku je stejný jako u vaření ležáku Budweiser Budvar. Rozdíl spočívá v tom, že do hotového piva v konzumní jakosti se před stáčením přidá určité množství „kroužků“ – neboli nové kultury pivovarských kvasinek v nejlepší kondici a nový podíl extraktu. Kvasinky pak pokračují ve své práci a dostávají se živé přímo k zákazníkovi. Díky nim má kroužkovaný ležák lepší senzorické vlastnosti než klasický sudový ležák (vyšší plnost, vyšší říz, pevnější pěna aj.).

Kontakt pro média

Ing. Petr Samec Dr.

tiskový mluvčí

+420 387 705 284

Zasílání novinek

Vložte vaši e-mailovou adresu a dostávejte novinky ihned po zveřejnění

E-mail