Masné krámy připravily „Salátový festival“

Štítky: Masné krámy
8. 6. 2012 | České Budějovice

„V minulých letech byl nejoblíbenějším salátem známý Caesar, který připravujeme podle originální receptury - tedy z římského salátu a s původním dresingem. Velký zájem byl také o salát s grilovanými krevetami, který jsme zařadili i do letošní nabídky,“ říká Luděk Hauser, šéfkuchař restaurace Masné krámy. Zajímavým zpestřením menu v Masných krámech bude v příštím týdnu nakládaný lilek plněný kozím sýrem nebo marinované čerstvé jahody s vinným sabayone.

SALÁTOVÝ FESTIVAL V MASNÝCH KRÁMECH
11.06. – 17.06.2012

Studené předkrmy
150g Nakládaný lilek plněný kozím sýrem, ½ rozpečené bylinkové bagety   59,- Kč

Polévky
0,22 l Rajčatová s bazalkou 30,- Kč

Hlavní pokrmy
400g Salát „Caesar“ s kuřecími nudličkami, vejcem, máslovými krutony a parmezánem 95,- Kč
350g Těstovinový salát s krůtí šunkou, olivami a křupavou zeleninou    85,- Kč
400g Sedlácký salát se smaženým sýrem feta a špekem, chlebové krutony 95,- Kč
400g Mix salátů s grilovanými krevetami a cherry rajčátky, česnekový dresink 109,- Kč

Šéfkuchař Luděk Hauser doporučuje
150g Grilovaný vepřový kotlet na roštu s bylinkovým máslem, 
míchaný salát s koprem, rozpečená bageta 109,- Kč

Moučníky a sladká pokušení
150g Marinované čerstvé jahody s vinným sabayone      35,- Kč

Masné krámy letos plánují i další gastronomické akce: v září “Steakové speciality“, v říjnu „Zvěřinové hody“ a v listopadu „Martinské posvícení“ a „Nahlédnutí do kuchyně našich sousedů“. Masné krámy nabízejí hostům nejen dobrou kuchyni, ale především dokonale ošetřené čepované pivo. Lidé si mohou pochutnat zejména na kroužkovaném ležáku Budweiser Budvar. Masné krámy jsou jedinou restaurací na světě, ve které se kroužkovaný ležák Budweiser Budvar čepuje z pivních tanků.

Kapacita restaurace Masné krámy je 190 míst. Restaurace je otevřena denně, v pondělí až čtvrtek od 10:30 do 23:00 hodin, v pátek a sobotu od 10:30 do 24:00 hodin a v neděli od 10:30 do 21:00 hodin. Rezervace je možné objednat na telefonu 387 201 301 nebo na e-mailu info=zavinac=masne-kramy.cz. Podrobné informace o Masných krámech včetně menu a ceníku najdete na www.masne-kramy.cz

Luděk Hauser
Kreativní šéfkuchař Masných krámů se může pochlubit 14-letou zahraniční praxí v bavorském v hotelu Bayerischer Hof, který byl zařazen do průvodce Michelin. V tomto hotelu začínal „od píky“ a postupně se vypracoval až na pozici zastupujícího šéfkuchaře, ve které pracoval několik let. Znalosti získával mimo jiné i tím, že pro hosty pomáhal připravovat kulinářské výlety do různých koutů světa v podobě tématických večerních bufetů. Během své profesní kariéry často připravoval menu pro zajímavé osobnosti z německého show byznysu. Vařil mimo jiné pro Jeho výsost bavorského prince Leopolda. Připravoval i menu pro exprezidenta Václava Havla, který navštívil Masné Krámy v roce 2008. Rád vaří jídla z české kuchyně a zvěřinu. Je specialistou na přípravu nevšedních druhů ryb a středomořské kuchyně. Volný čas tráví rybařením, golfem a s rodinou. 

O restauraci Masné krámy
Dnešní budova Masných krámů pochází zřejmě z roku 1554. Jak název napovídá, sloužily Masné krámy  původně k prodeji masa. Na pivnici byly přestavěny v roce 1953 a rychle získaly značnou popularitu díky prvotřídnímu pivu z Budějovického Budvaru a výborné kuchyni. Po povodni v roce 2002 musely být uzavřeny a po pětileté odmlce byly znovu otevřeny 5. prosince 2007. Rekonstruovaný interiér navazuje nejen na tradici původní restaurace, ale i na historický charakter budovy. Proto byly voleny architektonické prvky a tradiční materiály, které toto historické vyznění podporují (dubový masiv, přírodní kůže, černý matný kov, patinovaná měď). Nábytkové vybavení interiéru má jednoduchý a účelový charakter a svými výrazovými prvky také evokuje historickou sounáležitost se stavbou. To však neznamená, že by se v Masných krámech neuplatnily i nejmodernější trendy vybavení restauračních zařízení. Proto zde nalezneme jak velkoplošné obrazovky a další techniku pro velkoplošnou projekci, tak i WIFI připojení k internetu či bezdrátovou pokladní techniku. Kapacita pivnice je 200 míst.

Kroužkovaný ležák v Masných krámech
Nejdůležitějším druhem piva v nabídce Masných krámů je „kroužkovaný ležák“ Budweiser Budvar.V Masných krámech se kroužkovaný ležák Budweiser Budvar přímo z tanku. Kroužkovaný ležák je k dostání jen ve vybraných českých restauracích. Kvůli obsahu živých kvasinek je kroužkovaný ležák velmi citlivý na podmínky skladování (při 6° - 8° C) a ošetřování, které splňují jen některé restaurace. Počáteční postup výroby kroužkovaného ležáku je stejný jako u vaření ležáku Budweiser Budvar. Rozdíl spočívá v tom, že do hotového piva v konzumní jakosti se před stáčením přidá určité množství „kroužků“ – neboli nové kultury pivovarských kvasinek v nejlepší kondici a nový podíl extraktu. Kvasinky pak pokračují ve své práci a dostávají se živé přímo k zákazníkovi. Díky nim má kroužkovaný ležák lepší senzorické vlastnosti než klasický sudový ležák (vyšší plnost, vyšší říz, pevnější pěna aj.).

Kontakt pro média

Ing. Petr Samec Dr.

tiskový mluvčí

+420 387 705 284

Zasílání novinek

Vložte vaši e-mailovou adresu a dostávejte novinky ihned po zveřejnění

E-mail*
Jméno*
Příjmení*
Země*
Medium*(Vydavatel - název)
* Povinné položky