Budějovický Budvar založil dceřinou společnost na Slovensku

Štítky: PivovarNovinky
23. 1. 2012 | České Budějovice

Dne 1. ledna 2012 zahájila pod názvem Budweiser Budvar SK, s.r.o. činnost již třetí dceřiná společnost Budějovického Budvaru mimo území České republiky. Nová dcera má sídlo v Senci a je výhradním importérem piva z produkce pivovaru Budějovický Budvar na Slovensko.

„Veľmi si vážime slovenských zákazníkov a  radi by sme im ponúkli predovšetkým vyššiu  úroveň služieb a v blízkej budúcnosti  aj širší sortiment piva. Veríme, že priamy kontakt pivovaru so zákazníkmi a spotrebiteľmi povedie k novej kvalite našich vzťahov a bude prínosom pre obidve strany. Reakcia pivovaru na požiadavky zákazníkov a spotrebiteľov ako aj na aktuálny vývoj slovenského trhu sa tak stane rýchlejšou a efektívnejšou,“ říká Ing. Jana Lehocká, jednatelka Budweiser Budvar SK, s.r.o. Dceřiná společnost má 13 zaměstnanců. Další pracovní místa byla vytvořena v outsorcovaných službách (logistika, doprava aj.).

Slovensko se v roce 2011 stalo druhým nejdůležitějším exportním teritoriem pro Budějovický Budvar. Ke slovenským milovníkům kvalitního pěnivého moku směřovalo 83 229 hektolitrů piva značky Budvar, což je o 10% více než v roce 2010. Na celkovém exportu Budějovického Budvaru se Slovensko loni podílelo ze 13%. Větší objem piva vyvezl pivovar pouze do Německa.

O Budějovickém Budvaru
Pivovar Budějovický Budvar, n.p., byl založen v roce 1895 pod názvem „Český akciový pivovar“. Ve vaření piva navázal na tradici výroby „Budějovického piva“ (Budweiser Bier), která má počátky v roce 1265. V průběhu 20. století se vlajkovým produktem pivovaru stal světlý ležák značky Budweiser Budvar, který dnes patří mezi nejznámější české výrobky na světě. Budweiser Budvar se vyváží do téměř 60 států a na celkovém vývozu piva z České republiky se podílí z více než 20%. V roce 2010 vytvořil Budějovický Budvar, n.p. zisk před zdaněním ve výši 220 miliónů Kč.

Kontakt ve Slovenské republice
Budweiser Budvar SK, s.r.o.
Diaľničná cesta 4416/18
903 01 Senec