Značka Budweiser Budvar získala dvě medaile v anketě Sdružení přátel piva

4. 11. 2011 | České Budějovice/Jihlava

Včera byly v Jihlavě zveřejněny výsledky nejstarší novodobé soutěže na českém pivním trhu. Sdružení přátel piva (dále jen SPP) vyhlásilo nejlepší piva, pivovary a pivovarské osobnosti roku 2011 v celkem 12 kategoriích. V konkurenci celkem 298 piv se na stupně vítězů prosadila i dvě piva značky Budweiser Budvar: nealkoholické pivo získalo druhé místo a tmavý ležák skončil na místě třetím.

„Výsledky jsou velmi cenné, protože tato soutěž jako jediná v České republice zohledňuje ve dvou kolech jak popularitu jednotlivých piv, tak i jejich kvalitu,“ říká Ing. Petr Samec, tiskový mluvčí Budějovického Budvaru. Piva značky Budweiser Budvar tak letos získala již šest medailí na soutěžích doma i v zahraničí. „Nejcennější z nich jsou dvě zlaté medaile pro světlý ležák z Bruselu a z Tel Avivu,“ dodává Petr Samec. V letošním roce získalo svou první mezinárodní medaili i nealkoholické pivo Budweiser Budvar, které se stává i významným exportním produktem: v současné době se vyváží do devíti zemí a v příštím roce by se jeho export měl rozšíří i do dalších států. Objem exportovaného nealkoholického piva Budweiser Budvar se za tři čtvrtletí 2011 meziročně zvýšil o 27 procent.