V Masných krámech dnes začíná „Salátový festival“

Štítky: Masné krámy
13. 6. 2011 | České Budějovice

Teplé letní počasí a široká nabídka čerstvé zeleniny jsou ideálním obdobím pro přípravu lehkých a zdravých zeleninových salátů. Šéfkuchař restaurace Masné krámy Luděk Hauser připravil pro hosty další sezónní gastronomickou akci, kterou nazval „Salátový festival“. Ke standardní nabídce tří salátů, které jsou v běžném menu Masných krámů, přidal dalších pět zajímavých druhů. Přehlídka salátů v Masných krámech proběhne v období od 13. do 19. června 2011.

„Připravili jsme celkem 5 druhů salátů, z nichž některé mohou být zajímavou inspirací pro naše hosty. Osobně bych všem doporučil salát Caesar, který je údajně nejznámějším a nejoblíbenějším salátem na světě,“ říká Luděk Hauser, šéfkuchař restaurace Masné krámy.

Speciální menu – „Salátový festival“ v Masných krámech

Předkrm
200g Antipasty - nakládaná grilovaná zelenina s hoblinkami parmezánu
Polévka
0,22 l Rajčatová s bazalkou


Hlavní pokrmy
350 g Těstovinový salát s krůtí šunkou, olivami, kapiemi a křupavou zeleninkou
300 g Bavorský Wurstsalat (bavorská sekaná s cibulí a octem)
350g Houbařský salátový talíř s restovanou hlívou, žampiony a slaninkou
400g Salát „Caesar“ s kuřecími nudličkami, vejcem, máslovými krutony a strouhaným parmezánem
350g Mix salátů s grilovanými krevetami, cherry rajčátky a česnekovým dresingem
 
Masné krámy letos chystají i další gastronomické akce: v září “Steakové speciality“, v říjnu „Zvěřinové hody“ a v listopadu „Martinské posvícení“. Masné krámy nabízejí hostům nejen dobrou kuchyni, ale především dokonale ošetřené čepované pivo. Lidé si mohou pochutnat zejména na kroužkovaném ležáku Budweiser Budvar. Masné krámy jsou jedinou restaurací na světě, ve které se kroužkovaný ležák Budweiser Budvar čepuje z pivních tanků.
 
Kapacita restaurace Masné krámy je 190 míst. Restaurace je otevřena denně, v pondělí až čtvrtek od 10:30 do 23:00 hodin, v pátek a sobotu od 10:30 do 24:00 hodin a v neděli od 10:30 do 21:00 hodin. Rezervace je možné objednat na telefonu 387 201 301 nebo na e-mailu info=zavinac=masne-kramy.cz. Podrobné informace o Masných krámech včetně menu a ceníku najdete na www.masne-kramy.cz
 
O restauraci Masné krámy
Dnešní budova Masných krámů pochází zřejmě z roku 1554. Jak název napovídá, sloužily Masné krámy původně k prodeji masa. Na pivnici byly přestavěny v roce 1953 a rychle získaly značnou popularitu díky prvotřídnímu pivu z Budějovického Budvaru a výborné kuchyni. Po povodni v roce 2002 musely být uzavřeny a po pětileté odmlce byly znovu otevřeny 5. prosince 2007. Rekonstruovaný interiér, jehož autorem a dodavatelem je studio Story Design a.s., navazuje nejen na tradici původní restaurace, ale i na historický charakter budovy. Proto byly voleny architektonické prvky a tradiční materiály, které toto historické vyznění podporují (dubový masiv, přírodní kůže, černý matný kov, patinovaná měď). Nábytkové vybavení interiéru má jednoduchý a účelový charakter a svými výrazovými prvky také evokuje historickou sounáležitost se stavbou. To však neznamená, že by se v Masných krámech neuplatnily i nejmodernější trendy vybavení restauračních zařízení. Proto zde nalezneme jak velkoplošné obrazovky a další techniku pro velkoplošnou projekci, tak i WIFI připojení k internetu či bezdrátovou pokladní techniku. Kapacita pivnice je 190 míst.
 
Kroužkovaný ležák v Masných krámech
Nejdůležitějším druhem piva v nabídce Masných krámů je „kroužkovaný ležák“ Budweiser Budvar.V Masných krámech se kroužkovaný ležák Budweiser Budvar přímo z tanku. Kroužkovaný ležák je k dostání jen ve vybraných českých restauracích. Kvůli obsahu živých kvasinek je kroužkovaný ležák velmi citlivý na podmínky skladování (při 6° - 8° C) a ošetřování, které splňují jen některé restaurace. Počáteční postup výroby kroužkovaného ležáku je stejný jako u vaření ležáku Budweiser Budvar. Rozdíl spočívá v tom, že do hotového piva v konzumní jakosti se před stáčením přidá určité množství „kroužků“ – neboli nové kultury pivovarských kvasinek v nejlepší kondici a nový podíl extraktu. Kvasinky pak pokračují ve své práci a dostávají se živé přímo k zákazníkovi. Díky nim má kroužkovaný ležák lepší senzorické vlastnosti než klasický sudový ležák (vyšší plnost, vyšší říz, pevnější pěna aj.).

Kontakt pro média

Ing. Petr Samec Dr.

tiskový mluvčí

+420 387 705 284

Zasílání novinek

Vložte vaši e-mailovou adresu a dostávejte novinky ihned po zveřejnění

E-mail*
Jméno*
Příjmení*
Země*
Medium*(Vydavatel - název)
* Povinné položky