Budějovický Budvar uvádí na trh nealkoholické pivo v plechovkách

Štítky: NovinkyInovace
10. 8. 2011 |

Budějovický Budvar vyrábí nealkoholické pivo značky Budweiser Budvar již od roku 1992, ale dosud ho na trh dodával pouze v lahvích o objemu 0,5 a 0,33 litru a v sudech KEG o objemu 20 litrů. Dnes byl zahájen prodej tohoto piva v novém typu obalu, konkrétně v plechovkách o objemu 0,5 litru. Novinka bude dostupná v prodejnách většiny celostátních obchodních řetězců, v prodejnách nezávislého maloobchodu i na čerpacích stanicích.  Doporučená cena plechovky je 15,90 Kč.

„Zavedením nealkoholického piva v plechovkách reagujeme na rostoucí poptávku spotřebitelů. Během posledních pěti let se prodej našeho nealkoholického piva zvýšil více než dvojnásobně a loni vzrostl o dalších 7 procent. Očekáváme další nárůst odbytu a věříme, že konzumenti náš nový praktický obal přivítají,“ říká Ing. Martin Horejš, vedoucí oddělení tuzemského prodeje Budějovického Budvaru.

 Nealkoholické pivo je primárně určené pro řidiče a pro lidi, kteří z nejrůznějších důvodů nemohou požívat alkohol. Je ale také velmi vhodným nápojem pro všechny, kteří sledují svou tělesnou hmotnost, neboť má velmi nízký obsah využitelné energie. Nealkoholické pivo Budweiser Budvar má energetický obsah pouze 53 kJ/100 ml, zatímco energetický obsah běžného ležáku se pohybuje kolem 175 - 180 kJ/100 ml. Také porovnání nealkoholického piva se slazenými nealkoholickými nápoji jasně vyznívá pro nealkoholické pivo. Energetický obsah kolových nápojů se nejčastěji pohybuje v rozmezí 104 – 187 kJ/100 ml, limonád s ovocnou příchutí v rozmezí 126 - 212 kJ/100 ml, ochucených minerálních vod od 65 do 104 kJ/100 ml, ovocných ledových čajů kolem 120 kJ/100 ml a u džusů dokonce až 233 kJ/100 ml.

 Výroba chutného nealkoholického piva je poměrně složitá a neobejde se bez přísného dodržování technologické kázně a bez dlouhodobých zkušeností. Zárukou kvality a chuti nealkoholického piva Budweiser Budvar je i fakt, že bývalý dlouholetý sládek Budějovického Budvaru – Ing. Josef Tolar – byl členem týmu, který v roce 1975 vytvořil první nealkoholické pivo v Československu. Nealkoholické pivo Budweiser Budvar se vyrábí z nejkvalitnější přírodních surovin a jeho chuť a vůni dotváří žatecký hlávkový chmel.

Kontakt pro média

Ing. Petr Samec Dr.

tiskový mluvčí

+420 387 705 284

Zasílání novinek

Vložte vaši e-mailovou adresu a dostávejte novinky ihned po zveřejnění

E-mail*
Jméno*
Příjmení*
Země*
Medium*(Vydavatel - název)
* Povinné položky