Vítězem „Haluškových pretekov“ se již podruhé stal šéfkuchař Masných krámů

Štítky: Masné krámy
18. 2. 2010 | České Budějovice

Ve středu 17. února se konal již sedmý ročník „Haluškových pretekov“- soutěže v přípravě národního slovenského jídla. Akce byla součástí Dnů slovenské kultury v Českých Budějovicích. Vítězem se stal již podruhé Luděk Hauser, šéfkuchař restaurace Masné krámy. Porotě i přítomným divákům předložil své originální „Uzenářské halušky s jehněčím hřebínkem“. Vítězné halušky jsou provoněné uzeným sýrem, slaninou, bylinkami a zjemněné smetanou. Část halušek je dobarvena červenou řepou. Dekoraci tvoří pečený česnek, který se velmi hodí k jehněčímu hřebínku propečenému do růžova.

„Recept na vítězné Uzenářské halušky jsem vymyslel sám. Základem úspěchu jsou ale samozřejmě kvalitní halušky, které připravujeme v kuchyni pivnice Budvar v areálu pivovaru z poctivých přírodních surovin bez použití polotovarů nebo umělých přísad,“ říká Luděk Hauser, šéfkuchař restaurace Masné krámy. Na těchto „domácích“ haluškách si nyní mohou pochutnat všichni hosté v Masných krámech, kde od středy 17. února do soboty 20. února probíhají Dny slovenské kuchyně. Ve čtvrtek a v pátek bude navíc v Masných krámech vystupovat cimbálová kapela.

Luděk Hauser
Od 5. prosince 2007 pracuje jako šéfkuchaře restaurace Masné krámy. Je absolventem středního odborného učiliště v Českých Budějovicích. Zkušenosti získával během 14-leté praxe v renomovaném hotelu Bayerischer Hof v německém lázeňském městě Bad Füssing, které patří kvalitou služeb mezi nejlepší lázeňská místa v Evropě. V tomto hotelu začínal „od píky“ a postupně se vypracoval až na pozici zastupujícího šéfkuchaře, ve které pracoval několik let. Znalosti získával mimo jiné i tím, že pro hosty pomáhal připravovat kulinářské výlety do různých koutů světa v podobě tématických večerních bufetů. Během své profesní kariéry často připravoval menu pro zajímavé osobnosti z německého showbyznysu. Vařil a osobně prezentoval pokrmy například pro Jeho výsost bavorského prince Leopolda. Pan Hauser je specialistou na přípravu nevšedních druhů ryb a středomořské kuchyně. Velmi rád připravuje zvěřinu na všechny způsoby. Jeho osoba je zárukou špičkové úrovně všech jídel podávaných v Masných krámech.

Kontakt pro média

Ing. Petr Samec Dr.

tiskový mluvčí

+420 387 705 284

Zasílání novinek

Vložte vaši e-mailovou adresu a dostávejte novinky ihned po zveřejnění

E-mail*
Jméno*
Příjmení*
Země*
Medium*(Vydavatel - název)
* Povinné položky