Budějovický Budvar uvedl na trh novinku - Pardál Echt v sudech

5. 8. 2009 | České Budějovice

V těchto dnech se v českých restauracích začíná objevovat novinka z Budějovického Budvaru – čepovaná jedenáctka Pardál Echt. Po mnoha letech tak Budějovický Budvar opět nabízí čepované 11o pivo. Podle historických záznamů se „jedenáctka“ vařila v Budějovickém Budvaru naposledy v roce 1940.

„Tímto produktem po mnoha letech znovu vstupujeme do tržního segmentu čepovaných jedenáctek. Věříme, že navážeme na úspěšný prodej výčepního piva Pardál a plně využijeme i potenciál nové značky Pardál Echt, kterou jsme uvedli na trh letos v červnu. Na trhu čepovaných jedenáctek chceme získat významnou pozici,“ říká Ing. Alena Mazancová, brand manažerka značky Pardál z Budějovického Budvaru. Výčepní pivo Pardál se prodává od roku 2007. Jeho prodej byl zatím velmi úspěšný – v roce 2008 prodal Budějovický Budvar 193 000 hektolitrů tohoto piva, což je produkce středně velkého pivovaru. V červnu 2009 byl zahájen prodej jedenáctistupňového Pardála Echt v lahvích a prozatím se vyvíjí podle očekávání. „Celkový prodej Pardála Echt by v letošním roce měl dosáhnout 40 000 hektolitrů,“ dodává Mgr. David Kudláček, vedoucí regionálních prodejů z Budějovického Budvaru.

Vývoj piva Pardál Echt byl zahájen v létě roku 2008 analýzami trhu a marketingovou studií. Jedním z podnětů byl i zájem zákazníků o „silnějšího“ Pardála. Na podzim 2008 byly stanoveny základní parametry produktu. Loni v prosinci byly uvařeny první várky a realizovány interní testy nového piva. V lednu 2009 se do vývoje Pardála Echt zapojili sami spotřebitelé. Pivaři, kteří se podíleli již na vývoji výčepního piva Pardál, a jejich kamarádi, se zúčastnili dvou kol ochutnávek. Na základě jejich připomínek byla upravována chuť i další vlastnosti nového piva. Pardál Echt v lahvích se prodává od 1. června 2009.

Pivo Pardál Echt je vhodnou alternativou pro ty, kterým se výčepní pivo zdá slabé a ležák silný. Oblibu najde u konzumentů preferujících vyšší hořkost a plnost chuti. Nový jedenáctistupňový Pardál je vyroben z velmi kvalitních surovin, mezi které patří tři druhy sladu, chmel a voda z artéských studní. Jeho stupňovitost je 11,3°, obsah alkoholu 4,5 % obj., hořkost 30 MJH, barva 14-15 EBC a střední říz zaručují příjemnou pitelnost. Pardál Echt se do restaurací v celé republice bude dodávat v sudech KEG o objemu 50 litrů. Jeho cena by se podle typu restaurace měla pohybovat v rozmezí 18 – 23 Kč.
 

Kontakt pro média

Ing. Petr Samec Dr.

tiskový mluvčí

+420 387 705 284

Zasílání novinek

Vložte vaši e-mailovou adresu a dostávejte novinky ihned po zveřejnění

E-mail*
Jméno*
Příjmení*
Země*
Medium*(Vydavatel - název)
* Povinné položky