Šestý ročník „Haluškových pretekov“ opět v hotelu Malý pivovar

23. 2. 2009 | České Budějovice

Ve středu 25. února se od 18.30 do 20.00 hodin uskuteční v kongresovém salonku U Haška, který je součástí hotelu Malý pivovar, již 6. ročník „Haluškových pretekov“. Soutěže se zúčastní šéfkuchaři předních českobudějovických restaurací a hotelů. Ti se budou snažit uvařit co nejchutnější nebo nejoriginálnější halušky. Výsledky jejich práce zhodnotí porota, ve které zasednou představitelé politického a podnikatelského života v Českých Budějovicích. Soutěž bude moderovat Petr Stupka a atmosféru večera doplní tancem a zpěvem folklorní sdružení Lipa a jihočeská Dudlajda.

„Haluškové preteky“ jsou součástí Dnů slovenské kuchyně, které budou probíhat v tomto týdnu v některých českobudějovických restauracích. „Restaurace Masné Krámy, hotel Malý pivovar i pivnice Budvar budou nabízet vybrané slovenské speciality, jako jsou kapustnica, bryndzové halušky so slaninou a klobásou či strapačky s údeným mäsom a kapustou. Kromě toho návštěvníky čeká i hudební a taneční program,“ doplňuje Antonín Janský, vedoucí oddělení Gastro z Budějovického Budvaru.

Program Dnů slovenské kuchyně v provozovnách Budějovického Budvaru

Hotel Malý pivovar – pivnice Budvarka
25. února - 28. února – nabídka slovenských specialit
25. února    18.00 - 20.30 písně ze Slovenska a z Čech zpívá Dudlajda
                  20.30 - 22.30 písně ze Slovenska zpívá folklórní sdružení Lipa
26. února    18.00 - 22.30 písně ze Slovenska a z Čech zpívá Dudlajda
27. února    18.00 - 23.00 písně ze Slovenska a z Čech zpívá Dudlajda

Hotel Malý pivovar – kongresový salonek U Haška
25. února    18.30 - 20.00 Haluškové preteky
               
Restaurace Masné krámy
24. února – 28. února – nabídka slovenských specialit
26. února    10.30 - 14.00 a 17.30 - 23.00 písně ze Slovenska zpívá folklórní sdružení Lipa
27. února    18.00 - 24.00 písně ze Slovenska zpívá folklórní sdružení Lipa

Pivnice Budvar
25. února – 28. února – nabídka slovenských specialit

Budějovický Budvar, národní podnik
Pivovar Budějovický Budvar, n. p. je dlouhodobě jedním z nejúspěšnějších potravinářských podniků v České republice. Téměř polovina produkce je vyvážena do více než 50 zemích všech světadílů. V roce 2008 zvýšil Budějovický Budvar výstav piva meziročně o 4,5 % a dosáhl objemu 1 312 580 hektolitrů. Hrubý zisk pivovaru se v roce 2007 meziročně zvýšil o 13 % na celkových 302 milionů Kč. Od roku 1991 investoval Budějovický Budvar do své modernizace a rozvoje asi 3,5 miliardy Kč.

Kontakt pro média

Ing. Petr Samec Dr.

tiskový mluvčí

+420 387 705 284

Zasílání novinek

Vložte vaši e-mailovou adresu a dostávejte novinky ihned po zveřejnění

E-mail*
Jméno*
Příjmení*
Země*
Medium*(Vydavatel - název)
* Povinné položky