Česká obchodní inspekce nenašla v restauracích Budějovického Budvaru žádné závady

3. 7. 2009 | České Budějovice

 minulém týdnu se ve třech restauracích, které přímo provozuje Budějovický Budvar, objevili téměř ve stejný čas pracovníci České obchodní inspekce (dále jen ČOI). Zkontrolovali Masné Krámy, pivnici Budvarka a pivnici Budvar v areálu pivovaru. Kontroly byly relativně obsáhlé. Týkaly se nejen dodržování míry nápojů a správnosti účtování cen, ale například i prověření povinného označení provozoven, informace o cenách nabízeného sortimentu v jídelních a nápojových lístcích, nalévání alkoholu nezletilým nebo stavu provozní a osobní hygieny v jednotlivých restauracích. Inspektoři nenašli žádnou závadu nebo přestupek proti předpisům.

„Protože ČOI pracuje naprosto profesionálně, podle jednoznačných a přesných metodik a pro kontrolu objemu nápojů používá úředně cejchovaná měřidla, mají pro nás závěry této kontroly velkou váhu. Při kontrole ČOI odpadá diskuse o tom, co je a co není tzv. „podmírák“, případně zda se personál chová podle předpisů či nikoliv,“ říká Antonín Janský, vedoucí oddělení Gastro z Budějovického Budvaru.
 

Kontakt pro média

Ing. Petr Samec Dr.

tiskový mluvčí

+420 387 705 284

Zasílání novinek

Vložte vaši e-mailovou adresu a dostávejte novinky ihned po zveřejnění

E-mail*
Jméno*
Příjmení*
Země*
Medium*(Vydavatel - název)
* Povinné položky