Archiv tiskových zpráv

Budějovický Budvar provedl redesign u všech obalů značky Budweiser Budvar

17.4.2014 České Budějovice

Budějovický Budvar uvádí v těchto dnech na trh nové obaly pro pivo značky Budweiser Budvar. Hlavními cíli projektu bylo sladění vzhledu obalů s hodnotami značky, lepší identifikace výrobků spotřebitelem, …

Více informací

<< >>

Pstruhová sezóna a medvědí česnek v restauraci „Masné krámy“

14.4.2014 České Budějovice

Také restaurace Masné krámy zahájí 16. dubna pstruhovou sezónu. Pro hosty bude připraveno několik stovek šumavských pstruhů a sivenů z Pstruhařství Mlýny. Gastronomickou nabídku restaurace v tomto týdnu obohatí i speciality z medvědího česneku.

Více informací

Akční balení na plechovky „PardálOVO“ získalo mezinárodní ocenění WorldStar Packaging Awards 2014

10.4.2014 České Budějovice

Loni v květnu se míchaný nápoj z piva „PardálOVO bezové“ objevil na pultech v originálním akčním „Májovém balení“ dvou plechovek. Po ocenění Obal roku 2013 získal tento obal zlatou hvězdu v mezinárodní soutěži WorldStar Packaging Awards 2014. Tuto soutěž organizuje World Packaging Organization. Porotci ocenili inovativní konstrukci papírového obalu. Přestože jsou plechovky v přebalu velmi pevně uchyceny, lze je snadno vyjmout. Akční obal navíc poskytuje zajímavou komunikační plochu. Otvory pro prsty usnadňují odnos jednotlivých balení. Obal lze díky použití ekologické vlnité lepenky snadno recyklovat.

Více informací

Na trh jde speciální várka piva BUD z čerstvého chmele

3.4.2014 České Budějovice

V ležáckém sklepě Budějovického Budvaru po více než 200 dnech dozrála v historii druhá speciální várka piva BUD Premier Select nefiltrovaný Limited Edition. Pivní speciál byl uvařen loni 3. září z 360 kg čerstvě sklizených chmelových hlávek Žateckého poloraného červeňáku z osvědčené chmelnice „Splav“ u obce Blšany. Limitovaná edice piva BUD má objem pouhých 400 hektolitrů, stupňovitost 16 a obsah alkoholu 7,6%. Od 1. dubna čepují toto výjimečné pivo vybrané restaurace v České republice, na Slovensku, v Německu a ve Velké Británii.

Více informací

„Týden šniclů“ v restauraci „Masné krámy“

18.3.2014 České Budějovice

Restaurace „Masné krámy“ i letos zopakuje úspěšnou gastronomickou akci „Týden šniclů“. Milovníci smažených řízků najdou v menu, kromě stálé nabídky klasického vepřového řízku a „Českého smažáku“, dalších devět druhů tohoto populárního pokrmu, včetně pravého vídeňského řízku z telecí kýty, „Obráceného řízku z hovězí roštěné“ nebo cuketové polévky se smaženým olomouckým tvarůžkem. „Týden šniclů“ začíná 19. března a potrvá do neděle 23. března.

Více informací

Budějovický Budvar uvádí na trh novou variantu cideru Somersby

17.3.2014 České Budějovice

Prémiový cider dánské značky Somersby byl na český trh uveden v červnu 2012. Loni na jaře byl jablečný cider doplněn o Somersby Pear s hruškovou příchutí. Objem prodeje značky Somersby se i díky tomu meziročně výrazně zvýšil. Tím byl potvrzen vysoký obchodní potenciál cideru na českém trhu. Proto Budějovický Budvar v těchto dnech uvádí na trh již třetí variantu Somersby, tentokrát s příchutí ostružiny.

Více informací

Česká a moravská pivovarnická akademie vyhlásila Budějovický Budvar pivovarem roku 2013

4.3.2014 České Budějovice

Česká a moravská pivovarnická akademie udělila minulý týden Výroční ceny za rok 2013 celkem v 17 kategoriích. V kategorii pivovarů s ročním výstavem nad 500 000 hektolitrů zvítězil Budějovický Budvar, n. p. a obhájil tak své prvenství z roku 2012.

Více informací

Budějovický Budvar vyhrál soudní spor o značku BUDWEISER v Portugalsku

19.2.2014 České Budějovice

Budějovický Budvar vyhrál soudní spor o značku BUDWEISER v Portugalsku. Soud zrušil ochrannou známku společnosti Anheuser-Busch Inc. (dále jen ABI) s prvkem BUDWEISER, zakázal této společnosti prodej piva s označením BUDWEISER nebo podobným a zamítl návrh společnosti ABI na zrušení ochranných známek, které patří Budějovickému Budvaru. Je to v krátké době již druhé vítězství Budějovického Budvaru v Portugalsku. Loni v prosinci lisabonský obchodní soud v jiném případu plně podpořil Budějovický Budvar a zamítl koncernu ABI registraci čtyř ochranných známek.

Více informací

Ke slovenským specialitám zahraje v Masných krámech cimbálovka

19.2.2014 České Budějovice

Restaurace Masné krámy připravila pro hosty od 18. do 23. února již sedmý ročník „Dnů slovenské kuchyně“. Slovenské speciality budou součástí „Dnů slovenské kultury 2014“ v Českých Budějovicích. Loni slavily slovenské pokrmy servírované v Masných krámech velký úspěch. Největší zájem měli lidé o klasické halušky s bryndzou.

Více informací

Dánská značka cideru Somersby spustila webové stránky v češtině

5.2.2014 České Budějovice

Prémiový cider dánské značky Somersby byl na český trh uveden v červnu 2012. Protože je to nápoj zajímavý především pro konzumenty mladších věkových kategorií, je on-line komunikace nezbytnou součástí marketingového mixu značky. Po české verzi facebookového profilu byl nyní spuštěn i český web na adrese www.somersbycider.cz. Cider Somersby byl loni na českém trhu dostupný v jablečné a hruškové variantě a zájem o něj výrazně vzrostl.

Více informací

Fotogalerie

Prohlédněte si fotografie
pivovaru z historie
i současnosti.

Kariéra v Budvaru

Zařaďte se mezi spokojené Budvaráky. Sledujte aktuální nabídky pracovních příležitostí.

Tiskový mluvčí

Ing. Petr Samec, Dr.

Tiskový mluvčí
+420 387 705 284
petr.samec(zavináč)budvar.cz