Archiv tiskových zpráv

Světlý ležák Budweiser Budvar B:ORIGINAL získal od časopisu Pivo, Bier & Ale Výroční cenu 2014 za dlouhodobě vysokou kvalitu piva

8.12.2014 České Budějovice

Český odborný měsíčník Pivo, Bier & Ale předával 4. prosince své Výroční ceny za rok 2014. Světlý ležák Budweiser Budvar B:ORIGINAL získal toto prestižní ocenění za dlouhodobě vysokou kvalitu piva. …

Více informací

<< >>

Budějovický Budvar vyhrál spor o značku Budweiser Budvar v Norsku

27.11.2014 České Budějovice

Pivovar Budějovický Budvar po 21 letech vítězně ukončil spor o registraci ochranné známky Budweiser Budvar v Norsku. Zapsání do norského registru ochranných známek bránily od prosince 1993 námitky nadnárodní společnosti Anheuser-Busch InBev (dále jen ABI). Norská Odvolací rada (Klagenemnda for industrielle rettigheter) v říjnu definitivně zamítla odvolání ABI proti předchozímu rozhodnutí norského Úřadu průmyslového vlastnictví z roku 2011, které registraci ochranné známky Budweiser Budvar povolilo. Budějovický Budvar tak ubránil své pozice a na norském trhu může i nadále prodávat pivo pod značkou Budweiser Budvar.

Více informací

V Masných krámech začne v pondělí Rakousko - bavorský fest

21.11.2014 České Budějovice

Českobudějovická restaurace Masné krámy připravila pro zákazníky další zpestření své standardní gastronomické nabídky. Od 24. do 30. listopadu budou moci hosté ochutnat speciality z rakouské a bavorské kuchyně. Jedná se o poslední z letošní série devíti tematických gastronomických akcí.

Více informací

Budweiser Budvar B:CRYO – unikátní pivo z Budějovického Budvaru

12.11.2014 České Budějovice

Pivovar Budějovický Budvar dnes oficiálně představil veřejnosti unikátní pivo. Budweiser Budvar B:CRYO se vyrábí patentově chráněným postupem a zakládá zcela novou pivní kategorii, která nemá ve světě obdoby. Při přípravě se využívá princip kryokoncentrace (vymrazování vody) přímo v láhvi. Výsledné velice silné pivo si spotřebitel „vyrábí“ a čepuje sám přímo na stole restaurace pomocí zvláštního narážecího zařízení. Budweiser Budvar B:CRYO chutná jako pivo, ale hřeje jako destilát. Obsahuje přibližně 21% obj. alkoholu a jeho stupňovitost je asi 40. V nejbližších dnech se objeví v desítkách vybraných restaurací po celé České republice.

Více informací

„Svatomartinské posvícení“ v Masných krámech

5.11.2014 České Budějovice

Šéfkuchař českobudějovické restaurace Masné krámy připravil pro milovníky tradičních pokrmů „Svatomartinské posvícení“. Hlavním lákadlem samozřejmě bude pečená husa podávaná s plněným jablkem, červeným zelím a variacemi knedlíků. Husy se budou péci vcelku a jedna porce bude představovat ¼ celé husy, tedy asi jeden kilogram. Za ochutnání budou stát i další speciality, například pečené kuřecí stehno „a la husa“, pečínka z husích jatýrek nebo krůtí steak na jalovci s rozmarýnem. „Svatomartinské posvícení“ v Masných krámech potrvá až do úterý 11. listopadu.

Více informací

Budějovický Budvar uvádí na trh sezónní tmavý ležák s višní

15.10.2014 České Budějovice

Pivovar Budějovický Budvar v těchto dnech uvádí na trh sezónní specialitu Budweiser Budvar B:Cherry. Jedná se o plnohodnotný tmavý ležák s příchutí višně, který se zásadně liší od běžných mixů piva a limonád. Obsahuje 13% višňové šťávy a 4,4% obj. alkoholu. Voní po peckovině zralých višní a praženém sladu. Jeho chuť zaujme především mladší spotřebitele, ženy a také všechny milovníky neobvyklých piv. Ideálně se hodí k chuťově výraznějším druhům masa – zejména ke zvěřině.

Více informací

Sobotní Den v Budvaru připomene 119. výročí založení Budějovického Budvaru

16.9.2014 České Budějovice

Budějovický Budvar, n. p. oslaví v sobotu 20. září 119. výročí svého založení kulturní akcí pro širokou veřejnost s názvem Den v Budvaru. Přímý předchůdce Budějovického Budvaru – Český akciový pivovar – byl založen českými právovárečníky, kteří navázali na více než 700 let starou historii vaření piva v Českých Budějovicích (dříve Budweis). První várka piva – pouhých 200 hektolitrů - byla v tomto pivovaru uvařena 7. října 1895 sládkem Antonínem Holečkem.

Více informací

Restaurace Masné krámy oslaví příští týden dvě významná výročí

4.9.2014 České Budějovice

Kultovní českobudějovická restaurace Masné krámy pořádá pro všechny milovníky dobrého piva a jídla během příštího víkendu oslavu dvou významných letošních výročí. Prvním z nich je 650 let od doby, kdy se původní masné krámy v roce 1364 přesunuly z Rynku (dnes náměstí Přemysla Otakara II.) na dnešní místo v Krajinské ulici. Dne 1. října 2014 pak uplyne přesně 60 let od chvíle, kdy byla v historickém objektu masných krámů ze 16. století otevřena restaurace Masné krámy.

Více informací

Budějovický Budvar uvařil speciální pivo z čerstvého chmele

2.9.2014 České Budějovice

V pátek 29. srpna proběhla ve varně pivovaru Budějovický Budvar, n. p. mimořádná událost. Z čerstvých hlávek Žateckého poloraného červeňáku, které byly jen několik hodin předtím načesány na chmelnici U Splavu v katastru chmelařské obce Blšany, byly uvařeny dvě speciální várky (800 hektolitrů) šestnáctistupňového piva BUD B:STRONG. To je dvojnásobek objemu, který byl uvařen loni. Kvůli mimořádně dlouhé době zrání (200 dnů) dosáhne pivo z čerstvého chmele konzumní zralosti až ve druhé polovině března 2015. K dispozici bude ve vybraných restauracích nejen v České republice, ale i v několika dalších zemích.

Více informací

Budějovický Budvar není ohrožen prodejem Pivovaru Samson

2.7.2014 České Budějovice

„Budějovický Budvar není ohrožen prodejem Pivovaru Samson nadnárodní skupině Anheuser-Busch InBev (ABI). Změna vlastníka nemá vliv na ochranné známky, průběh soudních sporů mezi Budějovickým Budvarem a ABI, ani na obchodní činnost,“ říká Petr Samec, PR manažer Budějovického Budvaru.

Více informací

1 2 3 4

Fotogalerie

Prohlédněte si fotografie
pivovaru z historie
i současnosti.

Kariéra v Budvaru

Zařaďte se mezi spokojené Budvaráky. Sledujte aktuální nabídky pracovních příležitostí.

Tiskový mluvčí

Ing. Petr Samec, Dr.

Tiskový mluvčí
+420 387 705 284
petr.samec(zavináč)budvar.cz