Archiv tiskových zpráv

Pstruzi a medvědí česnek v restauraci Masné krámy

18.4.2016 České Budějovice

Čerství pstruzi či siveni ze Šumavy a speciality z medvědího česneku se od čtvrtka 21. dubna objeví na stolech českobudějovické restaurace Masné krámy. Ryby odchované na říčce Spůlce dodá Pstruhařství …

Více informací

<< >>

Jiří Boček, ředitel pivovaru Budějovický Budvar, získal Výroční cenu České a moravské pivovarnické akademie za rok 2015

7.4.2016 České Budějovice

Česká a moravská pivovarnická akademie vyhlásila včera Výroční ceny za rok 2015 celkem v 17 kategoriích. V kategorii pivovarů s ročním výstavem nad 500 000 hektolitrů získal ocenění Ing. Jiří Boček, ředitel pivovaru Budějovický Budvar, n. p.

Více informací

Divadelní prohlídky pivovaru v historických kostýmech se budou opakovat v dubnu

30.3.2016 České Budějovice

Návštěvnické centrum Budějovického Budvaru kvůli velkému zájmu letos zopakuje mimořádné divadelní prohlídky pivovaru. Roli průvodců v nich převezmou herci oblečení v historických kostýmech, kteří prostřednictvím hraných scén přenesou návštěvníky do doby založení pivovaru i do dalších klíčových okamžiků v jeho historii. Během dubna se uskuteční pouze čtyři prohlídky, a to vždy ve středu od 19:30 hodin. Vstupenky za cenu 200,- Kč je nutné rezervovat předem.

Více informací

Budějovický Budvar uvedl na trh novinku – PRÁVĚ STOČENÝ LEŽÁK

22.3.2016 České Budějovice

Budějovický Budvar právě rozšířil sortiment o velmi zajímavou a netradiční novinku. Je určena pro zákazníky, kteří vyhledávají lokální čerstvé potraviny. Nový produkt se bude prodávat pod označením PRÁVĚ STOČENÝ LEŽÁK v láhvích o objemu 0,5 litru. Jedná se o nepasterovaný světlý ležák Budweiser Budvar B:ORIGINAL, přičemž láhve tohoto piva se odebírají z linky hned za plničem a neprocházejí pasterizací ani etiketováním. Láhev je ručně označena atypickou visačkou a velmi rychle dopravena do obchodu. Z důvodů nároků na rychlost dodávky se bude PRÁVĚ STOČENÝ LEŽÁK prodávat pouze v Českých Budějovicích. Trvanlivost při skladování v temnu a při teplotě pod 10oC je 10 dnů.

Více informací

Budějovický Budvar již 5 let úspěšně využívá nevratné sudy na pivo

17.3.2016 České Budějovice

Tento týden uplynulo pět let od okamžiku, kdy Budějovický Budvar uvedl na trh pivo v nevratných sudech KeyKeg. Zásadní technologická inovace se plně osvědčila jako užitečný nástroj pro rozvoj globálního exportu. Budějovický Budvar využívá nevratné sudy tam, kde je drahá nebo komplikovaná sekundární doprava běžných sudů do konkrétních restaurací a zpět – například v Rusku, Austrálii nebo Brazílii. Během pěti let se objem piva dodávaného v nevratných sudech zvýšil na trojnásobek a počet exportních zemí se zvýšil z pěti na 17.

Více informací

Masné krámy nabídnou kachnu na devět způsobů

16.3.2016 České Budějovice

Šéfkuchař restaurace Masné krámy nabídne hostům další várku dobrot. Tematická gastronomická akce s názvem „Kachní speciality“ bude zahrnovat celkem devět pokrmů z kachního masa. Lidé se budou moci přesvědčit, že kromě všeobecně oblíbené pečínky s knedlíkem a zelím se kachna dá připravit i na mnoho dalších způsobů. Kachny výhradně z českých chovů dodají Rybářství Nové hrady s r.o. a Vodňanská drůbež a.s.

Více informací

Po 200 dnech nastal čas ochutnat sezónní speciál BUD B:STRONG z čerstvého chmele

14.3.2016 České Budějovice

Od 15. března začnou vybrané restaurace v České republice a v dalších šesti zemích čepovat sezónní speciál BUD B:STRONG z čerstvého chmele. Tato limitovaná edice byla uvařena 26. srpna 2015. Chmelení proběhlo ručním přidáním čerstvých hlávek Žateckého poloraného červeňáku z chmelnice „U Splavu“ v katastru obce Blšany. BUD B:STRONG je unikátní produkt se stupňovitostí 16 a obsahem alkoholu 7,5% obj. Má výraznější chmelové aroma, vyšší hořkost a jemnou příchuť kvasnic.

Více informací

Stále energický Scooter roztančí České Budějovice

2.3.2016 České Budějovice

Scooter, který zaparkuje 11. června v areálu Výstaviště České Budějovice, je skvělý stroj. Není to ale lehká elegantní italská Vespa, ani nostalgicky vzpomínaná domácí Čezeta. Tenhle nablýskaný krasavec má totiž motor seřízený minimálně v taktu 135 bpm a je to legendární německá kapela. Přijede z Hamburku spolu s kolonou kamiónů, aby předvedla velkolepou show, plnou světel, pyrotechnických efektů a hlavně hitů, na které s neutuchající energií tančí Evropa již od devadesátých let.

Více informací

Zájem turistů o Budějovický Budvar se loni zvýšil o 10%

23.2.2016 České Budějovice

V roce 2015 si výrobní prostory pivovaru Budějovický Budvar prohlédlo 51 749 lidí, což je meziročně o 10% více. Nejvíce turistů pocházelo z České republiky, z Německa a z Rakouska. Zahraniční návštěvníci měli podíl 77% a pocházeli z 80 zemí. Na trojnásobek se loni zvýšil počet Číňanů a téměř na dvojnásobek vzrostl počet turistů ze Spojeného království. Naopak k výraznému poklesu o 50% došlo u Ruska. Návštěvnické centrum Budějovického Budvaru loni rozšířilo nabídku služeb o mimořádné divadelní prohlídky pivovaru v dobových kostýmech. V červenci 2015 byla ukončena i rekonstrukce multimediální expozice „Příběh Budějovického piva“. Zájem o prohlídky pivovaru roste dlouhodobě – během pěti let se zvýšil o 44%.

Více informací

V Masných krámech vystoupí slovenská cimbálovka

15.2.2016 České Budějovice

Restaurace Masné krámy připravila pro hosty již devátý ročník „Dnů slovenské kuchyně“. Přehlídka slovenských specialit od 15. do 21. února bude součástí „Dnů slovenské kultury v Českých Budějovicích“. Slovenské pokrmy servírované v Masných krámech mívají tradičně velký úspěch. Nejoblíbenější zůstávají klasické bryndzové halušky.

Více informací

Fotogalerie

Prohlédněte si fotografie
pivovaru z historie
i současnosti.

Kariéra v Budvaru

Zařaďte se mezi spokojené Budvaráky. Sledujte aktuální nabídky pracovních příležitostí.

Tiskový mluvčí

Ing. Petr Samec, Dr.

Tiskový mluvčí
+420 387 705 284
petr.samec(zavináč)budvar.cz